Karting • Chrono

Montfoort Motorsports, ieder jaar een stukje verder

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 juni 2019 12:05 • Print artikel

DE MEERN – Vijftien rijders hebben ze dit jaar, in alle Rotax Max-klasse behalve de Micromax, en afgaande op de resultaten van de afgelopen jaren komt uit minimaal één van die klassen een kampioen voort. Het laat zien dat de aanpak van het team werkt. Dat met de juiste aanpak en begeleiding ook een rijder met een wat lager budget top kan presteren in nationale en internationale wedstrijden.

Montfoort Motorsports mooie nieuwe look


Hoewel Montfoort Motorsports pas sinds 2011 bestaat, gaat de geschiedenis van teammanager Hans van Zuijlen en teameigenaar Ronald Montfoort vele jaren verder terug. Vroeger kartten ze met hun kinderen, later gaven ze kartles in de Kartfabrique in Utrecht en nu hebben ze dus hun eigen kartteam. Dit seizoen doet de equipe uit De Meern mee aan het Nederlands kampioenschap, het BNL-, het BMC- en het Europees kampioenschap. Bovendien begeleidt Montfoort Motorsports ook een tiental recreanten.

Om ervoor te zorgen dat de karts en motoren tijdens raceweekeindes optimaal presteren, beschikt Montfoort Motorsports over een eigen testbank en werkt het team met racedata. Iedereen kan in gelijke mate gebruikmaken van alle faciliteiten. “Bij ons is iedereen gelijk”, zegt Hans. “We proberen iedereen zo goed mogelijk binnen hun mogelijkheden te laten rijden. Elke rijder heeft zijn eigen monteur of zijn vader voor hem of haar sleutelen. En voor elke raceklasse hebben we een aparte begeleider die onze rijders ondersteunt.”

Montfoort Motorsports


Het team is in de loop der jaren flink gegroeid. Steeds werd het weer een stapje professioneler zonder de doelstelling karters met een minder groot budget te helpen uit het oog te verliezen. Sinds dit seizoen heeft het team een eigen kleding- en stickersponsor. Dat heeft erin geresulteerd dat alle Montfoort Motorsports-rijders in teamkleding door de paddock lopen en over het circuit rijden.

“Dat ziet er hartstikke leuk uit”, zegt Ronald. Hans: “Het draagt bij aan een goede uitstraling van het team. Al is dat natuurlijk niet het belangrijkste. Belangrijker is dat we goed werk leveren, dat we een goede groep mensen om ons heen hebben verzameld en dat de sfeer in het team goed is.”

Om alles in goede banen te leiden werkt Hans fulltime voor het team. Ronald: “En verder hebben we aantal bijzonder bevlogen vrijwilligers. Omdat we de rijders helpen die wat minder budget hebben, vragen we geen toptarieven, maar we hebben wel kwalitatief goede dienstverlening. Mensen die willen gaan karten, staren zich vaak blind op de kosten. Wij willen mensen laten zien dat karten betaalbaar kan zijn. Dat we dan elke jaar wel een kampioen afleveren, is loon naar werken.”

Overigens is Montfoort Motorsports ook dealer van Kosmic-karts en -onderdelen. In de loods waar de werkplaats van de Utrechtse equipe is gevestigd, kunnen rijders nieuwe chassis’ en/of onderdelen bekijken en kopen. Tevens zijn ze vanuit de loods in De Meern ook Rotax Servicecenter. Maar de raceactiviteiten op de circuits in met name Nederland, België en Duitsland blijven het belangrijkste voor de formatie. Hans: “Als we rijders beter kunnen maken en ervoor kunnen zorgen dat ze plezier hebben in hun sport tegen betaalbare prijzen, dan zijn wij tevreden!”

Montfoort Motorsports


Line-up Montfoort Motorsports 2019

MiniMax
Melvin Ezinga
Amadou Zeeman
Yoeri Schoens
Luuk van Wijngaarden
Jente Jansen

Junior Max
Brett Ottes
Lars Kokke
Sen Roodenburg

Senior Max
Ceylan Wolf
Joran van den Hout

DD2
Alexander Dzhanybekyan
Hamza Benkaddour
Jesse Spaans
Giel Bronder

DD2 Master
Sven Gielis

Teamsponsoren Montfoort Motorsports

Utinbo
Qls
Vejon
Van der Feer
Otua
Autobedrijf Vreeswijk

Wil je ook eens in een kart testen of meer info over het karten... Neem dan contact op met Montfoort Motorsports!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS