Karting • Chrono

MdB Motorsport succesvol! Jules de Bock overtuigend de beste bij NK Karting in Eindhoven

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 april 2017 17:32 • Print artikel

EINDHOVEN – Het weekeinde van Jules de Bock was nagenoeg perfect, want hij werd winnaar van het dagklassement bij de Rotax Max Senioren tijdens de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap karting. Op circuit De Landsard in Eindhoven demonstreerde de zestienjarige inwoner van Heythuysen op overtuigende wijze dat hij één van de titelkandidaten is in de seniorenklasse. Het stemde teambaas Mike de Bruin uitermate tevreden, want naast De Bock had hij ook Milan Coppens in de Minimax-klasse op het podium. Het gaat uitstekend met MdB Motorsport.

MdB Motorsport met twee man in de prijzen

Eerste, derde en eerste in de respectievelijke manches. Bepaald een resultaat om trots op te zijn. Jules was dan ook, op zijn zachtst gezegd, een tevreden man. “Ik had niet gedacht dat ik eerste zou worden”, zei hij bij de tent van zijn team MdB Motorsport, nog steeds lichtjes verbaasd. “Ik had wel gehoopt op een plaats in de top drie, maar winnen…?”

Jules staat nu bovenaan in het Nederlands kampioenschap. “Dat had ik zeker ook niet gedacht, nu al bovenaan te staan. Maar mijn doel is kampioen worden. De trainingen in de aanloop naar het seizoen en de Winter Cup gingen al erg goed.”

Getuige zijn optreden op de Brabantse piste heeft de sympathieke Limburger die vorm goed vastgehouden. Na zijn derde tijd in de kwalificatie ging hij in de eerste (natte) race goed van start. Hij won direct een plaats, maar de leider in de wedstrijd pakken, bleek in de openingsfase van de wedstrijd net een brug te ver. “Ik had de bandendruk erg laag, daardoor kon ik hem niet bijhouden. Halverwege was de snelheid er gelukkig en in de slotfase kon ik hem inhalen. Daarna sloeg ik nog een gat van twee seconden.”

De tweede race werd onder droge omstandigheden verreden op een opdrogende baan. Daarom had Jules slicks laten monteren. Gestart vanaf poleposition kwam hij als eerste door de eerste bocht. Even later werd hij toch ingehaald. Jules: “Ik was op het vuile deel van de baan terechtgekomen en een treintje van drie man kwam me voorbij. Daarna heb ik nog één van hen kunnen terugpakken. Qua snelheid waren we allemaal ongeveer gelijk. De derde plaats is natuurlijk niet slecht, maar ik was niet helemaal tevreden. Het was niet optimaal. Ik kon wel bijblijven, maar niet inhalen.”

Jules de Bock wint NK in Eindhoven

Dat moest anders in de derde en laatste race van de dag, vond Jules. Ook tijdens deze wedstrijd kwam hij als eerste door de eerste bocht. Even later werd hij doorgeduwd door een andere rijder en moest hij zijn koppositie afstaan. Dat liet hij niet op zich zitten en hij knokte zich terug naar de leiding in de race. “Daarna heb ik de hele tijd op één gelegen.”

En dus kwam hij andermaal juichend over de finish. “Ik dacht: zo, weer goed puntjes gescoord. Uiteindelijk heb ik nog liever de punten voor het totaal dan de overwinning in het dagklassement. Maar weer een beker is natuurlijk wel mooi meegenomen!”

Zijn teambaas Mike de Bruin toonde zich dik tevreden na afloop. De voormalig karter uit Meerlo roemde het teamresultaat. Want niet alleen had Jules gewonnen bij de senioren, de pas elfjarige Milan Coppens uit België, sinds deze maand bij MdB Motorsport, was derde geworden bij de Minimax-rijders. “Dat was een heel mooie bonus. Hij rijdt pas anderhalf jaar. We zijn heel tevreden over de vorderingen die hij maakt”, zei hij. “En ook Benjamin van Hees heeft het goed gedaan. Hij werd zevende en zijn snelheid was echt erg goed. Ons doel voor dit seizoen is de top vijf en daar komen we zo aardig in de buurt.” Ook over gastrijdster Emily de Heus, die bij de junioren reed, was hij goed te spreken. “Haar basissnelheid was echt goed.”

Maar het meeste werd natuurlijk de overwinning van Jules gevierd. Mike: “Ik ben echt trots op hem. Nu zijn vader er niet meer is, regel ik alles voor hem. Een heel speciaal moment. Ik ben hartstikke tevreden!”

Mdb Motorsport bedankt Birger Bouvin voor de excellente motoren.

Vraag eens naar de testmogelijkheden of voor rijderscoaching en begeleiding! Wie meer informatie wil, kan contact opnemen met Mike de Bruin / MdB Motorsport op telefoonnummer 06-54791471 of via mdb.motorsport@hotmail.com.

Of bezoek de Facebookpagina van het team eens: facebook.com/Debruinmotorsport

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS