Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Renger van der Zande, in de equipe met Fernando Alonso, realiseert snelste tijd in de middagsessie van 'The Roar before the 24'

Uitgegeven door Peter Vader • 6 januari 2019 12:51 • Print artikel

Renger van der Zande heeft de snelste tijd gereden met zijn No. 10 Cadillac DPi-V.R. in de middagtraining van de 'The Roar before the 24', die geldt als de 'warm-up' voor de 24U van Daytona en het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. De Nederlander realiseerde een snelste rondetijd van 1: 34.534 en was 0.483 seconden sneller dan Ricky Taylor in de No. 7 Acura Team Penske Acura ARX-05, gevolgd door Mike Conway in de No. 5 Cadillac van Action Express Racing

Renger van der Zande Cadillac DPi-V.R. Daytona 24 Roar

Even terzijde, de No. 50 Juncos Racing Cadillac reed slechts veertien ronden nadat er volop was gerepareerd aan de auto vanwege een ongeval in de eerste sessie van de dag, die bovendien schade toebracht aan de nummer 8 Starworks Motorsport GT. Ook deze auto keerde 's middags weer terug in de baan.

De LMP2 werd aangevoerd door Nico Lapierre in de No. 81 DragonSpeed Oreca 07 Gibson, gevolgd door Gabriel Aubry in de nr. 52 voor PR1 / Mathiasen en de No. 18 DragonSpeed-auto die werd bestuurd door Pastor Maldonado. De No. 38 Performance Tech Oreca verscheen niet in de baan.

Scott Dixon zette de Ford GT van Chip Ganassi Racing voor de Porsche van Patrick Pilet in de GT Le Mans-klasse (GTLM), terwijl Dixon's teamgenoot Sebastien Bourdais de op twee na snelste was in de zuster Ford GT. De twee Acura NSX GT3 van Evos Shank Racing klasseerden zich als eerste en tweede in de GT Daytona-klasse, waarbij Trent Hindman zijn teamgenote Katherine Legge versloeg. Mirko Bortolotti was de derde snelste in de No. 11 GRT Grasser Racing Team Lamborghini Huracan GT3 Evo.

Daytona Acura Lamborghini Lexus Daytona 24 Roar facebook

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS