Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Jeroen Bleekemolen: "Ontvangen alsof Mexico het WK voetbal won"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 november 2008 09:39

La Carrera Panamericana 2008 zit erop. De Nederlandse toppers, bestaande uit Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen, en Jan Lammers en Chris Zegers streden dagelijks mee voor de prijzen. Jeroen en Sebastiaan ruilden hun Porsche SuperCup en A1GP 'Powered by Ferrari' om voor een Porsche 356. Tot op de laatste dag rookte het duo aan de zege in hun klasse.

Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen

La Carrera Panamericana is een wereldberoemde race die zijn oorsprong vindt in de jaren vijftig. Voor deze editie zette State of Art twee Porsches 356 uit de State of Art Classic Porsche-collectie in. De eerste State of Art-Porsches met Jeroen en Sebastiaan, terwijl Jan Lammers en TV presentator Chris Zegers de andere auto bestuurden.

"We hadden gehoopt om onze klasse te winnen, maar helaas hadden we de laatste dag te veel technische problemen om dat waar te maken" verklaarde Jeroen Bleekemolen. "Het begon vroeg in de ochtend in Zacatecas waar we de eerste proef op tijd hadden. Die verliep perfect en pakten we de leiding terug. Daarna begon een lange rit richting Nuevo Laredo waarbij we vooral veel snelle stukken moesten rijden."

"Al snel liep de snaar van de dynamo af wat veel invloed heeft op de prestaties van de motor. De motor heeft dan geen koeling en de accu gaat langzaam leeg. Dus toen hadden we al door dat het een lange rit ging worden. De motor liep al aardig warm waardoor we steeds vaker olie bij moesten vullen. Hoe harder je gaat, hoe groter de kans dat de snaar er weer af gaat. Vanaf dat moment moesten we het rustig aan doen. Helaas was dat dus ook op de proeven waar de tijd gemeten wordt. Nadat de snaar er al een paar keer afgelopen was, besloten we het rustig aan te doen om in ieder geval een kans te hebben om te finishen. Daarmee wisten we wel dat de eerste plek weg was."

"Het was wel een mooie rit door een groot gedeelte van Mexico heen en voor ons in ieder geval genoeg te doen door alle problemen", vulde Sebastiaan aan. "De 700km van vandaag vlogen voorbij. Uiteindelijk kwamen we op tijd binnen, waardoor we zo goed als zeker de tweede plaats behaalden. Bij de prijsuitreiking zullen we alles precies weten. Algemeen zijn we met de Porsche 356 bij de eerste 25 geëindigd tussen de auto’s met veel meer vermogen. En we zijn iedere dag, ondanks wat problemen op het podium geëindigd."

"Het was onze eerste rally en het is zeker voor herhaling vatbaar", liet Jeroen weten. "Zeker deze rally was uniek en bijzonder om mee te maken. Ook bij de aankomst vandaag in Nuevo Laredo werden we weer ontvangen alsof Mexico het WK voetbal gewonnen had."

"De andere equipes van State of Art zijn ook goed aan de finish gekomen", meldde Sebastiaan. "Jan Lammers en Chris Zegers hebben ons vandaag veel geholpen met het repareren van onze auto en zijn waarschijnlijk ook tweede in hun klasse geworden. Han Brouwers en Frank Soree hebben met veel vermogen vandaag ook weer goede tijden neergezet ondanks een slippende koppeling."

"Helaas gaan we weer naar Nederland, want dit was toch wel heel erg gaaf. Erg intensief, want je begint ’s morgens om 6 uur en bent bezig tot 23 uur ’s avonds. Maar echt helemaal top. Hopelijk zijn we er volgend jaar weer bij!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS