Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Het nieuwe evenement de '6 uur van Monza' is geannuleerd vanwege te weinig inschrijvingen

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 februari 2018 21:47 • Print artikel

Voor volgende maand stond er een endurancerace op het circuit van Monza gepland. De race met de naam 6 uur van Monza is echter geannuleerd door een tekort aan inschrijvingen, zo heeft organisatie Driving Force Events onthuld. Het eendaagse evenement stond gepland voor 10 maart, twee dagen na de testdag op Monza voor GT3- en GT4-bolides, maar ook TCR-toerwagens en Groep CN-prototypen.

Autodromo di Monza

"Hoewel we een bemoedigend niveau aan interesse van teams en coureurs hadden vastgelegd, was het aantal bevestigde inschrijvingen twee weken voor het evenement niet hoog genoeg om het niveau aan racekwaliteit te verzekeren, dat in lijn is met de standaard van onze organisatie en het Autodromo di Monza", zo laat de organisatie in een statement weten.

"We geloven dat een endurancerace niet moet plaatsvinden zonder een minimum startgrid van 20 auto's. Een aantal dat we misschien niet halen."

De reden voor het niet halen van de het minimale auto's ligt volgens Driving Force Events aan de huidige marktsituatie. Het feit dat vele teams hun programma voor 2018 nog moeten afronden en dat de weersverwachting slecht is. De organisatie verwacht het evenement onder een ander format opnieuw te lanceren.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS