Formule 1

Nieuwe 6 uursrace voor het circuit van Monza: "Een goede start zou zijn 20 tot 25 auto's zijn..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 januari 2018 17:50

In maart wordt op het Circuit van Monza een nieuwe 6 uursrace gehouden. De wedstrijd heeft de naam Targe 6H Monza meegekregen en de datum is 10 maart. De race wordt gehouden voor GT3-, GT4-bolides, TCR tourwagen en Groep CN prototypen. De wedstrijd wordt georganiseerd door Driving Force Events (DFE), die ook achter de Gulf 12 Uur in Abu Dhabi zit.

2018 Targe 6H Monza

"Dit is de eerste stap, maar we hopen dat het evenement zich ontwikkelt en een permanente opening van het endurance-racen in Europa wordt", zo vertelt DFE-directeur Andrea Ficarelli. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt op de donderdag en vrijdag de baan opengesteld voor de teams om te testen.

"Monza heeft twee zeldzame dagen van onbeperkt testen, dus kwamen we met het idee om de teams en coureurs de kans te geven om te testen en een ook een race op zaterdag te bieden", legt Ficarelli uit. "Teams hebben een vrije training en kwalificatiesessie in de ochtend en dan de race in de middag."

"Een goede start zou 20 tot 25 auto's zijn, maar we zijn in staat om het ook met minder te doen", vertelt Ficarelli over de doelstelling voor het eerste jaar. Hij zegt dat de samenloop met de door Creventic georganiseerde Silverstone 24 Uur geen probleem gaat zijn, omdat de twee races verschillende markten aantrekken. De Italiaan verwacht met name teams uit de Blancpain GT Series, omdat de wedstrijd net voor de officiële test van dat kampioenschap op Paul Ricard ligt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS