Autosport Internationaal Toerwagens • ALMS

'That pass' legt Renger van der Zande geen windeieren: "Ik voel me bevoorrecht, om nu in die positie te zijn"

Uitgegeven door Peter Vader • 6 november 2017 16:44 • Print artikel

Als je het regerend IMSA WeatherTech sportwagenkampioenschapsteam 2017 bent en een stoeltje vacant hebt voor 2018, moet je dat opengevallen gat zo verstandig mogelijk opvullen. Gelukkig was de coureur achter de grootse inhaalactie van het jaar (zo niet tien jaar of misschien nog meer), Renger Van der Zande, beschikbaar.

Renger van der Zande

Wayne Taylor Racing domineerde dit jaar de Prototype-klasse in het IMSA WheaterTech Sportscar Championship, met hun belachelijk snelle en vaak hilarische Taylor-brothers line-up. Helaas verloor het team één van hun favoriete rijders uit de rijderscombinatie, toen Ricky Taylor werd geselecteerd om volgend jaar het nieuwe prototype van Penske Acura te rijden in het WTSC. Gelukkig voor Wayne Taylor Racing, die Ricky's vertrek na het seizoen wilde aankondigen omdat het team vocht voor de titel van 2017, had Renger Van der Zande voor 2017 slechts een jaarcontract bij het Visit Florida Racing, aldus Sportscar365.

Renger van der Zande winnaar laguna Seca 2017

Renger van der Zande is niet alleen bekend om 'That Pass' die Visit Florida Racing hun eerste overwinning van 2017 bracht, maar hij was ook de 2016 Prototype Challenge-klasse kampioen. "Het is allemaal een beetje een droom voor mij", aldus de succesvolle Nederlander, zoals hij aan Sportscar365 vertelde: "Ik moet zeggen dat mijn verblijf bij Visit Florida Racing een goede opstap was in het LMPC en daarom is het heel bijzonder dat ik nu kan deelnemen in een team dat het kampioenschap kan winnen. In de afgelopen vier jaar ontwikkelde mijn carrière zich van een persoon die probeert naam te maken in de sport naar iemand die gevraagd wordt om te racen in de auto's van teams van kampioenschapsklasse. Ik voel me bevoorrecht, om nu in die positie te zijn. Om door Wayne benaderd te worden en gevraagd te worden om voor dit kampioenschapswinnende team te rijden, is na zo veel jaren de kroon op mijn rijden met allerlei soorten raceauto's over de hele wereld."

Met zijn opvallende prestaties vult de Nederlander de ooit voor hem bedachte slogan "Fun is everything" behoorlijk in. Zijn naamsbekendheid vestigt hij momenteel weliswaar in de Verenigde Staten, maar eerder maakte hij al furore als Honda fabrieksrijder met zijn deelname aan de beroemde stratenrace van Macao.

That Pass

Volgens Sportscar365 circuleren er ook sterke geruchten dat de 2014 Indianapolis 500-winnaar Ryan Hunter-Reay zich bij het Wayne Taylor-team zal voegen voor de vier langere Noord-Amerikaanse Endurance Cup-races op de agenda (Daytona, Sebring, Watkins Glen en Petit Le Mans). Hiervoor heeft het team echter nog geen line-up aangekondigd. Alex Zanardi heeft Renger van der Zande de bijnaam "Van der Passi'n" gegeven, voor zijn racewinnende inhaalactie in Laguna Seca. Deze actie staat nu algemeen bekend als 'That Pass' en bezorgt liefhebbers nog regelmatig kippenvel als ze de actie op YouTube bekijken. Grappige bijkomstigheid is dat Van der Zande tijdens zijn jeugd al een bewonderaar was van Alex Zanardi, vanwege de karts waarmee hij racete en die de naam van Zanardi droegen.

That Pass 2Nog maar een paar dagen voor de volgende trekking van de Staatsloterij. Wat valt er te winnen? Kijk HIER eens vrijblijvend voor meer informatie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS