Autosport Internationaal Toerwagens • ALMS

Nog meer Nederlands succes in 24U van Daytona: Rik Breukers wint GTD-klasse voor de tweede keer op rij!

Uitgegeven door Peter Vader • 28 januari 2019 08:50

Na 24 uur en 750 ronden veroverde Rik Breukers uitkomend voor het #11 Grasser Racing Team Lamborghini met de Huracán GT3 de eerste plaats in de GTD-klasse van de 56e editie van de beroemde endurance race op de Daytona International Speedway. Nog meer Nederlands succes in deze verregende Daytona-race, naast de overallzege van Renger van der Zande.

Rik Breukers podium Daytona 2019

Het Oostenrijkse team, winnaar van de Blancpain GT-serie 2017, domineerde de GTD-categorie (Gran Turismo Daytona) met het team dat bestond uit Lamborghini Factory Driver Mirko Bortolotti, Lamborghini Young Driver Rik Breukers, Franck Perera en Rolf Ineichen. Voor Lamborghini was dit resultaat met hun Lamborghini Huracán GT3 hun eerste succes ooit in de prestigieuze 24 Hours of Daytona, slechts drie jaar na de eerste race op de oval van Daytone in 2016.

Lamborghini GTD Daytona 2019

Het viertal profiteerde in de slotfase van de race van fouten van hun directe concurrenten. Vanwege de enorme hoeveelheid water op de baan, spinden de #29 Audi als de #33 Mercedes van de baan, waardoor de groene Lamborghini aan de leiding kwam, met op dat momnent Christian Engelhart aan het stuur. Toen de race met code rood werd afgevlagd, was de groene Lambo automatisch de klassewinnaar!

Rik Breukers portret

Rik Breukers herhaalde hiermee zijn GTD-zege van vorig jaar in Daytona en hij wist twee weken geleden ook al de 24H van Dubai te winnen. Een nieuwe, Nederlandse endurance-topper voor de toekomst?

Stefano Domenicali, voorzitter en CEO van Automobili Lamborghini, merkte na afloop op: "Allereerst wil ik het Grasser Racing Team, maar ook het Paul Miller Racing Team, feliciteren met dit buitengewone resultaat. De eerste en derde positie in de GTD-klasse vertegenwoordigen iets speciaals, behaald in een van de beroemdste endurance-races ter wereld. Samen met hun teams hebben de rijders fantastisch werk geleverd en onze auto's op een onberispelijke manier naar de finish gebracht."

Rik Breukers Lamborghini Daytona nacht

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS