Autosport Internationaal Toerwagens • ALMS

24H Daytona, Oliver Jarvis: "We werken gewoon heel goed samen! Het doel van Mazda is om te winnen!"

Uitgegeven door Peter Vader • 25 januari 2019 14:56 • Print artikel

De Mazda van Joest Racing domineerde de Roar Before the Rolex 24-testsessie, eerder deze maand. Jarvis realiseerde toen ook de snelste tijd tijdens het driedaagse evenement. Nu greep de Brit de pole voor de 24U van Daytona. "Met het claimen van de pole laten we zien dat we in staat zijn om races te winnen. We pakken het tenslotte allemaal erg serieus aan", aldus Jarvis.

24H Daytona Jarvis on pole with Mazda

Na vorig jaar een soort proefseizoen afgewerkt te hebben, gaat Mazda nu vol voor de overwinningen in het IMSA WheatherTech Sportscar Championship. De samenwerking met het ervaren Joest Racing verloopt voorspoedig. Het Duitse team van Reinhold Joest was de motor achter de vele Porsche- en later Audi overwinningen in de 24 Uren van Le Mans. De alliantie met Mazda betekende een nieuw hoofdstuk voor het succesvolle Duitse team in de endurance-racerij.

Oliver Jarvis hierover: "We zijn erg blij dat we zo ver zijn gekomen, er is een grote eendracht in het team, we hebben fantastische partners en we werken gewoon heel goed samen. We genieten van ons racen. Maar..., Daytona gaat over het uit de problemen blijven. We gaan proberen dat te doen en de laatste vier uur willen we onszelf in een positie plaatsen om te winnen. Dat is ons doel!"

24H Daytona Jarvis happy met pole

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS