Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

OFFICIEEL: Renger van der Zande naar kampioensteam van Taylor in de Cadillac DPi-V.R.: "Hij is de 'real deal!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 oktober 2017 12:09 • Print artikel

Renger van der Zande rijdt vanaf volgend jaar samen met Jordan Taylor in het IMSA WeatherTech Sports Championship. De snelle Nederlander gaat rijden in Konica Minolta Cadillac DPi-V.R., die dit jaar het kampioenschap won. Het is een mooie stap voor Van der Zande, die dit jaar samen met Marc Goossens voor VisitFlorida Racing in deze serie uitkwam. Renger heeft de plek van Ricky Taylor ingenomen. De Amerikaan stapt volgend jaar over naar Team Penske in het IMSA WeatherTech Championship. Dit team maakt volgend jaar haar debuut in het kampioenschap.

Renger van der Zande

“Renger stond boven op onze lijst, toen we een vervanging voor Ricky zochten. Om zeker te zijn dat hij vrij was en open stond van andere verplichtingen, besloten we om door te gaan met de onderhandelingen”, legde teameigenaar Wayne Taylor uit. “We zijn absoluut blij dat het zo gewerkt heeft dat hij zich bij ons kan voegen. Omdat Ricky en Jordan tot de laatste race vochten voor het kampioenschap, konden we niets aankondigen over Ricky tot het seizoen voorbij was. Dat gaf ons wat zorgen in het vinden van een goede coureur. Gebaseerd op dat alles hebben we gezien dat Renger er goed in gaat passen. Qua snelheid gaat hij goed zijn. Ik denk dat hij goed met het materiaal is. Hij heeft een fantastische persoonlijkheid en past in ons team en echt goed bij onze sponsors.”

Konica Minolta Cadillac-team

“Het is onnodig om te zeggen dat ik blij ben om me bij het Konica Minolta Cadillac-team te voegen. Het is een mega kans”, verklaarde de 31-jarige Van der Zande. “Ik moet zeggen dat het voor vanuit VisitFlorida Racing een goede stap omhoog was uit de LMPC om nu in te stappen bij het kampioenschapsteam in de prototypes is erg speciaal."

"De sfeer van het team is fantastisch. We bereiden ons nu volledig voor op het voor ons liggende seizoen 2018, waar we gefocust zijn op het samenwerken als een team van de coureurs, mecaniciens en alle anderen in het team. Het voelt als een warm welkom."

"In de afgelopen vier jaar ging mijn carrière omhoog. Het voelt als een privilege om in zo’n positie te zitten. Nu gecontracteerd te zijn bij Wayne en gevraagd te worden voor dit kampioenschapwinnende team, dat is de kroon voor het zovele jaren racen in alle soorten auto’s over de gehele wereld. Ja, er gaat extra druk komen op de baan en zelfs meer door het vervangen van een familielid. Maar de druk is er altijd, dat maakt niet uit. Ik ben het type coureurs die bereid is dat risico te nemen. Natuurlijk moet je slim zijn en het op een handige manier doen, maar ik race op de manier zoals ik race en ik denk dat dat mooi past.”

Konica Minolta Cadillac-team

Zijn nieuwe Amerikaanse teamgenoot is blij met de komst van Van der Zande. "Toen Renger voor het eerst op mijn radar sprong, reed hij LMPC en ik zag dat het verhaal rond hem hing dat hij altijd op de limiet zit en pusht. En ik kon aan zijn gedrag zien of de auto dat hij ‘the real deal’ is”, zegt de toekomstig teamgenoot van Van der Zande, Taylor. “Toen Renger dit jaar naar de prototypes kwam, wist ik dat hij competitief ging zijn. Wat we van hem zagen en die ongelofelijk inhaalactie voor de overwinning in Laguna, wisten we dat hij een coureur is die de job gedaan krijgt. En toen Ricky aankondigde dat hij vertrok, was Renger een van de eerste jongens waarmee we wilden praten, en gelukkig, was hij beschikbaar. Qua persoonlijkheid kan hij met iedereen goed opschieten en past hij goed in het plaatje van het team. Het gaat een fantastische relatie worden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS