Formule 1

Renger van der Zande, de man die Formule 1 ster Daniel Ricciardo weerstond...

Uitgegeven door Peter Vader • 9 augustus 2017 13:09 • Print artikel

Tijdens het ADAC GT Masters weekend zagen we hem weer eens schitteren met een overwinning op ons eigen op ons eigen Circuit Park Zandvoort, maar de carrière van Renger van der Zande heeft zich vooral in het buitenland ontwikkeld. Net als zovelen begon hij in de karts en had hij als doel de Formule 1. Hij kwam dicht in de buurt van zijn droom en racete in 2009 met veel succes in het Britse Formule 3 kampioenschap tegen mannen die op dit moment furore maken in de Formule 1, zoals Daniel Ricciardo. Van der Zande versloeg de huidige teamgenoot van Max Verstappen geregeld in het Britse F3.

Renger van der Zande


De Nederlands sprekende Duitser Nico Hülkenberg was één van hen, maar ook Red Bull coureur Daniel Ricciardo! Renger van der Zande won dat jaar vele F3 races, maar Ricciardo werd uiteindelijk kampioen. Het vertelt iets over de snelheid die Renger van der Zande al tijden lang laat zien. Als je Ricciardo voor kan blijven is dat niet kinderachtig. De in Nijmegen geboren zoon van Ronald van der Zande, die in 1978 Nederlands rallycross kampioen werd met een VW Golf, manifesteerde zich in 2006 ook al, toen hij bij zijn debuut in de A1 GP van Shanghai vierde werd.

Renger van der Zande


Na zijn deelname met Mercedes in de uiterst competitieve DTM rijdt hij tegenwoordig met een Riley in het Amerikaanse IMSA WheatherTech kampioenschap. Zijn oud teamgenoot Mirco Schultis vroeg hem naar de USA te komen en zodoende hebben we tegenwoordig nog een Nederlander die naam maakt op de Amerikaanse circuits. Afgelopen januari schitterde hij nog in de 24 Uren van Daytona, een regelrechte klassieker op de Amerikaanse racekalender, qua populariteit vergelijkbaar met de 24 Uren van Le Mans. In de USA krijgt hij erkenning voor zijn coureurskwaliteiten. We gaan in de toekomst nog veel horen van deze Nederlander, die nog lang niet uitgeracet is...

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS