Formule 1

Yuki Tsunoda loopt eerste punt net mis: "We komen sterker terug met updates in Melbourne"

Uitgegeven door Bart • 21 maart 2023 09:01

Yuki Tsunoda was zondag in Jeddah op weg naar het eerste WK-punt voor AlphaTauri, maar vier rondjes voor het einde werd de Japanner gepasseerd door Kevin Magnussen. Hierdoor moest de teamgenoot van Nyck de Vries genoegen nemen met P11. Toch zag Tsunoda progressie en heeft hij goede hoop voor de volgende race in AustraliŽ.

Yuki Tsunoda Kevin Magnussen


"Het is frustrerend om de tiende plaats te verliezen met nog vier rondjes te gaan", zegt Tsunoda op de website van AlphaTauri. "Het team heeft het geweldig gedaan, alles ging eigenlijk perfect. De snelheid op de mediums was erg sterk en we hebben ons na de kwalificatie duidelijk verbeterd. Daar ben ik blij mee, maar tegelijkertijd ben ik teleurgesteld dat we geen punten hebben gehaald."

Tsunoda vestigt zijn hoop nu op de volgende race op 2 april. "We zullen sterker terugkomen met updates in Melbourne, dus de focus ligt nu al op de volgende race. Daar gaan we ons best doen om onze performance te maximaliseren. We blijven hard werken om vooraan in het middenveld mee te strijden en vaker punten te scoren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS