Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Wereldwijde erkenning! Red Dot voor Kia EV9: ‘Best of the Best’

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 april 2024 16:30

De Kia EV9 is door de jury van de Red Dot Awards: Product Design 2024 erkend met de ‘Best of the Best’-prijs in de categorie auto’s en motorfietsen. De Red Dot: ‘Best of the Best’-prijs, wordt uitgereikt aan de meest baanbrekende ontwerpen en is de nieuwste erkenning van het baanbrekende ‘Opposites United’ design van het elektrische topmodel van het merk.

Red Dot voor Kia EV9: ‘Best of the Best’


“Met de EV9 hebben we een EV gecreëerd met een gedurfd en authentiek SUV-karakter. Hij verlegt grenzen, en niet alleen op het gebied van design, maar ook op het vlak van inzetbaarheid, connectiviteit en duurzaamheid. Het winnen van de Red Dot: ‘Best of the Best’ design award is voor ons team het nieuwste bewijs dat we op de goede weg zijn met de introductie van innovatieve en inspirerende mobiliteitsoplossingen”, zegt Karim Habib, Executive Vice President en Head of Kia Global Design.

De EV9 is met zijn harmonieuze mix van futuristisch design, geavanceerde technologie en zijn duurzame karakter het toonbeeld van de essentie van de ‘Opposites United’ designfilosofie. Hij straalt vertrouwen en sereniteit uit door zijn rechtopstaande houding, gedefinieerde lijnen en gladde oppervlakken. De opvallende designkenmerken zoals de Digital Tiger Face en de verticale koplampen accentueren enerzijds het ontwerp en creëren anderzijds een visionaire en futuristische aantrekkingskracht.

De EV9 staat ook symbool voor het feit dat Kia leider wil worden op het gebied van duurzame mobiliteit. Het topmodel van Kia is de eerste EV die is ontwikkeld volgens de driestappen Design Sustainability Strategy, waarbij het gebruik van dierlijk leer geleidelijk wordt uitgefaseerd en tien ‘must-have’ duurzame items worden toegepast op alle nieuwe modellen.

De Red Dot Design Awards behoren tot de meest prestigieuze keurmerken in de designwereld. De jury van internationale experts beoordeelt elk jaar de inzendingen op ontwerpkwaliteit en mate van innovatie. Dit jaar erkende de jury de creatieve invloed van de ‘Opposites United’ designfilosofie, met nadruk op het eigentijdse karakter en de sterke lijnvoering van de EV9.

De Red Dot Design: ‘Best of the Best’ is inmiddels de 29ste Red Dot Award die Kia sinds 2009 in ontvangst heeft mogen nemen. En het merk ontving recentelijk ook een ‘Gold’-onderscheiding voor de EV9 van de jury van de iF Design Awards 2024. Het elektrische topmodel is sinds zijn lancering in 2023 met een groot aantal andere awards onderscheiden. Zo behaalde hij eerder dit jaar dubbel succes bij de World Car Awards 2024 als overall winnaar (‘World Car of the Year’) en als beste elektrische auto (‘World Electric Vehicle’). Hij is ook onder meer uitgeroepen tot 'Women's World Car of the Year 2024', 'Duitse luxeauto van het jaar 2024', TopGear.com 'Family Car of the Year 2023', 'UK Car of the Year 2024' en 'North American Utility Vehicle of the Year 2024.'

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS