Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Welkom in de tribe: CUPRA Formentor VZ Tribe Edition

Uitgegeven door Deni Volkers • 27 januari 2023 20:32

Met de Formentor lanceerde CUPRA eind 2020 dé rijdersauto onder de plug-in hybride SUV’s. Dat dit niet zomaar een loze kreet was, werd onder andere onderstreept door de juryleden van de Europese Auto van het Jaar-verkiezing, die de Formentor in hun top drie van 2021 verkozen. Nu laat CUPRA opnieuw zien dat rijplezier, stijl en electrifying performance elkaar naadloos weten te vinden in de Formentor, met de introductie van de exclusieve CUPRA Formentor VZ Tribe Edition.

CUPRA

De sportieve Formentor is na de Born de bestverkochte CUPRA op de Nederlandse markt. Dat zijn populariteit nog steeds blijft groeien, blijkt uit de verkoopcijfers over 2022, waarin CUPRA 150% meer Formentors aan nieuwe CUPRA tribe-leden afleverde vergeleken met het jaar ervoor. En nu is daar de compleet nieuwe Formentor VZ Tribe Edition, een extra stijlvolle uitvoering die de kracht van electrifying performance combineert met next-level CUPRA-design.

CUPRA

Zwarte accenten

Opvallend zijn met name de zwarte accenten die de Formentor VZ Tribe Edition onderscheiden binnen het Formentor-gamma. Voorbeelden zijn de fraaie matzwarte 19 inch Sport Black lichtmetalen velgen. Ook de grille, spiegelkappen en wielkastomlijsting zijn in matzwart Sport Black uitgevoerd. Ook heel herkenbaar zijn de twee carrosseriekleuren voor de Formentor VZ Tribe Edition: Midnight Black en de exclusieve nieuwe tint Cliff Grey.

CUPRA

In het interieur is de CUPRA Formentor VZ Tribe Edition al net zo onderscheidend. Opvallende highlights zijn daar het verwarmde supersport stuurwiel met start- en CUPRA-knop, kuipstoelen vóór (elektrisch verstelbaar inclusief geheugenfunctie voor de bestuurder), Black Dinamica & Nappa Leder bekleding en in Dark aluminium uitgevoerde sportpedalen.

CUPRA

De power van e-HYBRID

Onder de stijlvolle looks van de Formentor VZ Tribe Edition schuilt de meest krachtige versie van CUPRA’s e-HYBRID plug-in hybride aandrijflijn. Die bestaat uit een 1,4-liter turbo-benzinemotor en een elektromotor, een combinatie die goed is voor 180 kW/245 pk aan electrifying performance en maximaal 400 Newtonmeter aan trekkracht. Die kracht wordt via de automatische 6-traps DSG-transmissie met dubbele koppeling overgebracht op de wielen. De Formentor VZ Tribe Edition accelereert in 7,0 seconden van 0-100 km/u en klokt een top van 210 km/u. Naast een zeer gunstig brandstofverbruik heeft hij een puur elektrisch rijbereik van 54 kilometer** op een volle accu.

De Formentor VZ Tribe Edition sluit zich met ingang van 1 februari aan bij de CUPRA-tribe en is vanaf dat moment te bestellen vanaf € 55.990***.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS