Formule 1

Verstappen verwacht 'interessante eerste ronde' in Sochi na 'zeer onverwachte P2' in de kwalificatie

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 september 2020 19:45 • Print artikel

SOCHI - Red Bull leek uitgesloten voor een plek op de eerste startrij op basis van zijn vorm in de vrijdagtraining in Sochi, maar Max Verstappen toverde één van zijn beste kwalificatieronden tevoorschijn. Hij dirigeerde daarmee de Mercedes van Valtteri Bottas zo naar de tweede startrij voor de Grand Prix van Rusland.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


"Dit is heel onverwacht", zei Verstappen over zijn eerste startplaats, achter pole-sitter Lewis Hamilton. "Ik zeg het niet gauw, maar ik denk dat het één van mijn beste ronden in de kwalificatie was.

"Het voelde echt goed, ik worstelde een beetje met de balans van de auto in Q1 en Q2. We probeerden een paar dingen te vinden om alles te stabiliseren. Ik denk dat in Q3, vooral in de tweede run, we erin geslaagd zijn om dat tot op zekere hoogte te doen. De ronde was goed. Ik ben erg blij om op de eerste startrij te staan."

Verstappen staakte zijn run op zachte banden vlak voor de start-finishlijn in Q2, toen duidelijk werd dat zijn vorige ronde op de mediums goed genoeg zou zijn om door te komen tot het laatste deel van de kwalificatie.

Met Hamilton die een moeilijke sessie doormaakte en uiteindelijk gedwongen werd op softs te rijden om zijn beste tijd in de kwalificatie te kunnen verbeteren, bovendien een tijd kwijtraakte vanwege het overschrijden van de track limits en vervolgens gedwongen werd om zijn vliegende ronde af te breken door een rode vlag, verkeert Verstappen in een sterke positie.

Maar hij laat zich niet meeslepen. "Ik begin aan de vuile kant en op deze baan is het een groot verschil - hij is niet veel gebruikt op deze baan," zei hij. "Op andere circuits maakt het meestal geen groot verschil.

"Ik sta op de hardere compound, dus de eerste meters zullen zeker een beetje lastig zijn. Je weet het maar nooit met de tow in bocht 2, maar Valtteri staat naast me aan de goede kant. Ik denk dat het een interessante eerste ronde wordt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS