Formule 1

VIDEO - Max Verstappens 360 graden spin tijdens GP Hongarije was een beetje een rare spin: "Het lijkt er niet op dat..."

Uitgegeven door Peter Vader • 6 augustus 2022 10:27

Max Verstappen maakte tijdens de Grand Prix van Hongarije een pirouette waar je U tegen zegt. Het zag er heel gemakkelijk uit, maar de analyse van Jolyon Palmer doet anders blijken. Max Verstappen heeft dit seizoen amper fouten gemaakt, en als hij ze maakt dan weet hij zich bijzonder goed te herstellen. Zo ook tijdens de Grand Prix van Hongarije. De Red Bull-coureur won de race terwijl hij startte vanaf de tiende positie én een spin maakte. Het was een beetje een 'rare spin' volgens F1-analyst en voormalig F1-coureur Jolyon Palmer. "Het lijkt er niet op dat hij heel veel fout deed. Hij ging langzaam op het gas en ineens verliest hij de achterkant."

Max_Verstappen_wint_GP_Hongarije

Stap voor stap
Jolyon Palmer gaat het uitstapje van de Nederlander stap voor stap na en laat zien dat er veel meer bij komt kijken dan dat het op TV leek. "Max stuurt volledig tegen om zich te herstellen en maakt vervolgens een pirouette door flink wat gas te geven. Een rare spin, maar Max herstelde geweldig. We zien hem dit soort 360-spins best vaak maken in een race. Hij weet goed waar de auto is en weet de auto altijd zo snel mogelijk weer op de baan te krijgen."

Palmer looft Verstappen
Zelf zou Palmer zoiets dan ook niet kunnen bewerkstelligen geeft hij toe en spreekt daarom vol lof over Verstappen. "Toen ik nog reed dacht ik er meer aan om de koppeling in te drukken zodat de auto niet stilvalt, want dan lig je uit de race. Maar Max leek zich daar geen zorgen om te maken en geeft gewoon gas om als het ware een donut te maken", aldus Palmer in een bericht van RacingNews365.

Anti-stall werd geactiveerd
Palmer merkt op dat, nadat Verstappen de auto weer in de juiste richting kreeg, de anti-stall van de RB18 inkickte. "Je ziet op het stuur dat alle lichten branden en dat betekent in principe dat de anti-stall werd geactiveerd. In Formule 1 betekent dat je nog een kans hebt om de koppeling in te duwen om verder te kunnen gaan." En dat is wat Verstappen na zijn spin dan ook deed. De Nederlander verloor door zijn kleine uitstapje maar één positie aan Charles Leclerc, maar hij kon de Monegask enkele ronden erna opnieuw gemakkelijk inhalen en de overwinning binnenslepen. Chapeau, Max!

Kijk naar de nog geen minuut durende video van F1 Insight en analyseer zelf de 360 graden spin van Max Verstappen tijdens de GP van Hongarije:Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS