Autosport Internationaal Toerwagens • Supercars

VIDEO - Mercedes-AMG High Performance Powertrains bekroond met prestigieuze Dewar Trophy voor Project ONE hypercar + FOTO'S

Uitgegeven door Peter Vader • 3 november 2022 13:45

Mercedes-AMG High Performance Powertrains heeft de prestigieuze Dewar Trophy ontvangen van de Royal Automobile Club (RAC) voor de implementatie van hun Formule 1-aandrijflijn in de Mercedes-AMG Project ONE hypercar. Sinds 1957 wordt de Dewar Trophy uitgereikt voor een "uitstekende Britse technische prestatie op autogebied in het voorgaande jaar". Eerdere winnaars zijn Keith Duckworth, voor de revolutionaire Cosworth DFV Formule 1-motor, en Mercedes HPP zelf voor hun Kinetic Energy Recovery System in 2009 – en voor hun F1-kampioenschap winnende PU106A hybride krachtbron in 2014.

Mercedes_Project_ONE_hypercar 1

F1 technologie voor de openbare weg
Dit jaar heeft Mercedes HPP de Dewar Trophy gewonnen voor het brengen van F1-technologie op de weg, aangezien de ONE-hypercar van hun merk wordt aangedreven door een F1-afgeleide 1,6-liter turbobenzinemotor met vier elektromotoren en een 800-volt batterij met een opgegeven vermogen van 1.048 pk. Naast een Drag Reduction System (DRS) beschikt de hypercar ook over actieve aerodynamica, adaptieve ophanging, een carbon monocoque en een hightech transmissie.

Mercedes_Project_ONE_hypercar 2

Enorme eer
"Het ontvangen van de Dewar Trophy van de Royal Automobile Club is een enorme eer voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van de Mercedes-AMG ONE", zegt Adam Allsopp, Advanced Technology Director van Mercedes-AMG HPP. “Het was een enorme uitdaging om eigenaren de kans te geven om een beetje te proeven van wat het Mercedes-AMG PETRONAS F1-team zo succesvol heeft gemaakt in de Formule 1 tijdens het hybride tijdperk, en om het ‘streetlegal’ te maken zonder dat Formule 1-DNA te verliezen, maar één die we volledig omarmden. We zijn erg verheugd dat het werkelijkheid is geworden."

Mercedes_Project_ONE_hypercar 3

Opmerkelijke prestatie
De voorzitter van de Dewar Technical Committee, Ben Cussons, zei: “De uitreiking van de Dewar Trophy aan Mercedes-AMG High Performance Powertrains was een unaniem besluit. Het in productie brengen van de AMG ONE is een opmerkelijke prestatie, en met de motoren die worden gemaakt in Northamptonshire en de auto's die worden geassembleerd in Coventry - een stad met een rijk auto-erfgoed - is het een geweldig verhaal voor de Britse techniek."

Mercedes_Project_ONE_hypercar 4

Mercedes_Project_ONE_hypercar 5

Mercedes_Project_ONE_hypercar 6Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS