Formule 1

VIDEO: Sergio Perez blikt terug op Sepang 2012, zijn eerste podium in de Formule 1

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 augustus 2022 15:10

Sergio Perez is inmiddels een gevestigde naam in de wereld der Formule 1. Hoe anders was dit tien jaar geleden toen de jonge Mexicaan zijn eerste podium scoorde tijdens de iconische Maleisische Grand Prix van 2012. Nu, ruim tien jaar later blikt Perez terug op dit bijzondere moment.

Sergio Perez

Checo maakte in 2011 zijn debuut in de Formule 1 bij het team van Sauber. Naast Kamui Kobayashi liet hij hier mooie dingen zien, de auto was in 2011 niet top. In 2012 was dat anders, de auto was snel, net als Perez. Hij was wel een van de grote smaakmakers van het seizoen. De jonge Mexicaan verraste diverse malen vriend en vijand met ijzersterke optredens.

Op het Sepang International Circuit in MaleisiŽ werd de tweede Grand Prix van het seizoen verreden. Perez kwalificeerde zich op de negende positie. Vlak voor de race begon het te stortregenen.

De race in MaleisiŽ zal velen nog op het netvlies staan: ronde na ronde wint hij seconden op leider Fernando Alonso in de Ferrari. Een eigen fout van Perez leidt tot een spin en een reactie van de boordradio: 'P2 is ook heel mooi!'. Geen hernieuwde aanval op de Spanjaard, wel een vette tweede plaats. Ook in Canada en Monza komt de jongeling sterk opzetten en mag opnieuw de champagne proeven. Teamgenoot Kamui Kobayashi blijft lange tijd achter, maar zijn hoogtepunt komt in zijn thuisrace: nota bene in Suzuka scoort de Japanner het eerste podium uit zijn carriŤre.

Momenteel heeft Perez al drie overwinningen achter zijn naam staan en rijdt hij al elf seizoenen in de koningsklasse van de autosport. Maar het eerste podium, dat vergeet je nooit!

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS