Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

VIDEO: Mission 24H met nieuwe prototype waterstofauto op de baan: "Het is echt veelbelovend"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 april 2021 12:01 • Print artikel

Het Mission H24-project heeft de nieuwe waterstof/elektrisch aangedreven prototype op het circuit van Lurcy-Levis, haar eerste ronden laten draaien. Norman Nato mocht de eerste kilometers met de auto maken. Daarmee is de auto in een nieuwe fase in haar ontwikkeling gekomen en kon Nato haar eerste gevoel van verbetering van de aerodynamica, het koeling systeem en van de nieuwe voorstuwing, zelf ervaren.

Mission_24_Prototype

Daarnaast werd door het team ook met een lichtere en meer compacte versnellingsbak en een elektronisch remsysteem gereden. Het gewicht is daarentegen toegenomen met 150 kilo, waardoor de auto qua massa vergelijkbaar is met een GT3-auto. Ondanks het hogere gewicht zijn de prestaties van de auto toegenomen.

“Het was mijn eerste keer dit jaar in de waterstof-auto, dus was het een genot om in Lurcy-Lévis te zijn en mij weer te oriënteren op deze technologie”, reageert Nato. “Het voelde vanmorgen vanaf het allereerste moment goed aan. Het ontwikkelingsprogramma verloopt soepel. Qua rijden is er tot nu toe niet ècht een verandering, maar je moet je aanpassen omdat hij een stuk lichter is. Het gevoel is echt goed in de bochten. Je kunt haar verder naar de limiet pushen dan de vorige auto. Er is een aanzienlijke vooruitgang geboekt. Het is ook wat we verwachtten: verbeterde aerodynamica en meer vermogen. Het is echt veelbelovend voor de toekomst!”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS