Karting • Chrono

Tweede NK-titel voor Maxim Dirickx: “Speciaal om als Belg Nederlands kampioen te worden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 november 2022 01:11

GENK – Hij flikte het zondag in Genk gewoon weer: als Belg het Nederlands kampioenschap winnen in de Rotax Max DD2-klasse. Maxim Dirickx werd met twee podiumplaatsen in het dagresultaat onbereikbaar voor de concurrentie. Daardoor mag de achttienjarige piloot uit Kontich zich voor het tweede jaar op rij Nederlands kampioen noemen.

Maxim Dirickx

Toen hij net over de finish van de finale was gekomen, oogde hij licht teleurgesteld. Hoewel dat misschien vreemd leek voor iemand die zojuist kampioen was geworden, overheerste even de emotie uit de race. Die had hij met zijn derde plaats immers net niet gewonnen en als sportman wil hij niks anders dan winnen.

“Dat is het doel. Maar Nederlands kampioen worden is wel speciaal”, zei Maxim, die al snel kon relativeren. “Ik lijk misschien niet heel tevreden, maar diep van binnen ben ik het wel. Ik ben nu voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen. Geweldig om het seizoen zo af te sluiten.”

Voor de tweede keer op rij mag hij zich de beste van het Nederlands kampioenschap noemen. “Ik vind het speciaal om als Belg Nederlands kampioen te worden, een beetje raar ook. Ik vind het alleszins plezant. Het niveau in het NK lag nog wat hoger dan in de BMC. Het racen zelf was even hard. Ik heb altijd voor mijn plaats moeten strijden, of het nu het NK was of het BMC. En dat heb ik gedaan.”

Maxim heeft dit seizoen veel gewonnen, zowel in het BMC als in het NK. En daar was hij uiteraard blij mee. “Ik heb veel bereikt. Misschien niet qua titels, maar qua persoonlijke achievements wel. Ik ben zeer tevreden.”

Maxim Dirickx

Wat het weekeinde in Genk betreft, was hij dat dus niet helemaal. “De kwalificatie was niet heel denderend, niet optimaal”, zei Maxim, die daarin als derde was geëindigd. “Ik kwam drie tienden van een seconde tekort. In de prefinale heb ik hard moeten strijden, maar ben ik nog derde geworden, en later in de finale ook. De tegenstanders waren sterk vandaag. Ikzelf voelde me ook in topvorm, de juiste snelheid was er, maar toch ging het racen zelf niet heel soepel. Dat kan gebeuren.”

Voor dit weekeinde was het bovendien weer even afwachten hoe het circuit in Genk, zijn thuisbaan, zou zijn. “De baan ligt er hier elke keer anders bij. Maar halverwege het jaar hebben we hier een goede snelheid gevonden en dat hebben we ook laten zien. Daar ben ik wel tevreden mee.”

Daarbij mag niet onvermeld blijven dat Maxim niet alleen in Genk sterk was. Overal waar hij reed, deed hij mee om de overwinning. Een prestatie om fier op te zijn. Daar was de talentvolle Belg zich van bewust. “We gaan zeker een feestje vieren!”

Het seizoen zit er nu op. Maxim kan zich zachtjesaan gaan richten op volgend jaar. Wat hij dan het liefst wil, daar doet hij niet geheimzinnig over: “Ik kijk er heel erg naar uit om KZ te gaan rijden. Als alles goed zit rijd ik volgend seizoen KZ.”

Maxim Dirickx wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door 911 Motorsport, Listed Properties, Suber Factory en 911 Heaven.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS