Formule 1

Toto Wolff geeft update over Lewis Hamilton: "We zullen nooit vergeten wat er in Abu Dhabi is gebeurd"

Uitgegeven door Bart • 17 januari 2022 11:32

Mercedes-teambaas Toto Wolff en Lewis Hamilton gaan op zijn laatst in februari met elkaar in gesprek om de toekomst te bespreken. Volgens de Oostenrijker heeft de zevenvoudig wereldkampioen nog altijd tijd nodig om het verlies van de wereldtitel aan Max Verstappen te verwerken. Wolff blijft uitspraken doen over het onrecht dat Hamilton in zijn ogen in Abu Dhabi is aangedaan.

Lewis Hamilton Toto Wolff


"Hoe groot de tegenstand tegen Lewis ook is, hij weet dat hij op het circuit moet antwoorden", aldus Wolff in de Oostenrijkse Kronen Zeitung. "Je moet niet vergeten dat het ongelofelijk moeilijk voor Lewis is om te begrijpen wat goed en wat verkeerd is. Het heeft tijd nodig."

"Ik hoop heel erg dat we hem weer op de baan zullen zien", aldus Wolff over alle speculaties. "Het zou een schande zijn voor de hele Formule 1 als de beste coureur zou besluiten om met pensioen te gaan vanwege buitensporige beslissingen. Uiterlijk in februari gaan we met elkaar om tafel. En dan niet om tequila te drinken. Daarvan heb ik in Abu Dhabi al genoeg gehad."

Ook Wolff heeft de discutabele slotrace van het seizoen nog niet verwerkt, maar noemt Max Verstappen wel de verdiende kampioen. "Wat er in Abu Dhabi met Lewis gebeurde, was gewoon verkeerd. Lewis was onverslaanbaar die dag, totdat de wedstrijdleiding anders besloot. Voor ons is dat moeilijk te begrijpen. Het zal ons altijd blijven achtervolgen, al is Max Verstappen op basis van het hele seizoen een waardige wereldkampioen. Maar tijdens de laatste race was Lewis beter, alleen heeft de betere niet gewonnen."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS