Formule 1

Toto Wolff geeft Mercedes-team een standje: "We zijn niet plotseling een groep idioten geworden, maar..."

Uitgegeven door Peter Vader • 6 augustus 2022 04:00

Toto Wolff neemt geen blad voor zijn mond en beoordeelt Mercedes met een zware onvoldoende. De Mercedes-teambaas geeft zijn team een flinke onvoldoende kijkend naar de eerste seizoenshelft van 2022. De Duitse renstal ondervond in het begin van het seizoen flinke problemen en kan mede daardoor niet strijden voor de wereldtitel zoals ze dat in voorgaande jaren deden. Hoewel Mercedes in de laatste paar races grote stappen voorwaarts maakte, is Wolff niet te spreken over de algehele prestaties van het team als hem door Gazzetta dello Sport wordt gevraagd welk rapportcijfer hij het team zou geven.

Toto Wolff F1 Mercedes
Toto Wolff: ""Een drie, niet omdat we nog niet gewonnen hebben, maar omdat we niet aan onze verwachtingen hebben voldaan!"

"Een drie", klinkt Wolff stellig. "Niet omdat we nog niet gewonnen hebben, maar omdat we niet aan onze verwachtingen hebben voldaan. We zijn niet heel snel en we hebben gefaald. We zijn nog altijd zoals we dat voorheen waren". Hoewel Wolff er dus geen doekjes om windt en erg streng is, weet hij dat het team de potentie heeft om te kunnen laten zien wat ze in voorgaande jaren hebben laten zien. "We zijn niet plotseling een groep idioten geworden. We zijn nog altijd wie we voorheen waren, we hebben alle ingrediŽnten om terug te komen. Ook wanneer het lastig zal zijn doordat we een seconde achterstand hebben op Red Bull en Ferrari. Dat betekent dat we beter en meer moeten ontwikkelen dan zij. Dat is niet makkelijk", geeft Wolff toe. Maar onderschat het Mercedes-team nooit, ondanks al hun problemen kunnen ze zo maar ineens weer vooraan rijden getuige hun podiumresultaten bij de laatste twee Grand PrixÖ

Mercedes_racen_in_niemandsland

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS