Formule 1

Toto Wolff begrijpt niks van snelheid Verstappen: "Max bleef maar sneller gaan"

Uitgegeven door Johann Petermann • 11 augustus 2020 06:37

Normaal gesproken kan teambaas van Mercedes met een brede glimlach door de paddock lopen na afloop van een Grand Prix. Echter, na de tweede Silverstone Grand Prix waarin Max Verstappen de race won, is Wolff allerminst blij. 

Wolff

"De bandentemperatuur was heel erg hoog en we konden de banden niet goed managen. Max bleef steeds maar sneller gaan en we moeten nu zien te begrijpen hoe dat mogelijk was," laat Wolff weten voor de camera van Sky Sports.

Max Verstappen F1 Red Bull Silverstone

Het was duidelijk dat de Red Bull van Max sneller was dan beide Mercedessen en tot die conclusie moest Wolff ook komen tot zijn spijt: "Het is duidelijk dat we niet de snelste auto hadden en we moesten maar genoegen nemen met P2 en P3 en ervoor zorgen dat we die posities konden behouden. 

Voor de race riep Wolff al dat ze moesten oppassen voor de concurrenten en na afloop heeft de Oostenrijker gelijk gekregen. "We moeten 'down to earth' blijven. Iedereen zegt dat Mercedes elke race wint maar zoals je kunt zien is dit niet het geval. Hopelijk komen we met oplossingen voor onze problemen in Barcelona", blikt Wolff alvast vooruit naar volgende week.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS