Karting • Chrono

Toon Rosendaal en Floris Schouten bewijzen dat TR Motorsport de zaken goed voor elkaar heeft

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 november 2022 00:01 • Print artikel

GENK – Het was zijn vierde nationale titel in de KZ2 Plus-klasse, dus allicht was Floris Schouten blij. Maar hij was vooral blij dat hij dat voor het eerst had gepresteerd op het superieure Maranello-chassis. De rijder uit Dodewaard vond in TR Motorsport van Toon Rosendaal een topteam waarmee erin slaagde het seizoen te domineren. Maar liefst vijf van de zeven NK-ronden won de combinatie.

Floris Schouten

“Ik ben zo blij, heb er altijd van gedroomd, met een Maranello de titel winnen”, zei Floris. Toch was hij niet optimaal tevreden, want tijdens de race in Genk moest hij in de finale genoegen nemen met de derde plaats. “De dagprijzen vind ik heel belangrijk en voor het merk is het kampioenschap heel belangrijk. Ik ben ook blij hoor. Straks zag het er niet naar uit dat ik het podium zou halen en nu sta ik er toch."

De concurrentie was sterk in Genk, had Floris geconcludeerd. “En ik vind het belangrijk dat je ook van de gastrijders kunt winnen. Dat is niet gelukt en dat is een tegenvaller voor mezelf. Voor de rest is het super gegaan. Ik heb bijna alles gewonnen, heb elke race op het podium gestaan.”

Teambaas Toon was uiteraard in zijn nopjes met de titel. “Vijf van de zeven weekeindes heeft hij gewonnen. Tijdens die races waren we echt snel. Nu kwamen er jongens meedoen die internationale wedstrijden rijden. Wij rijden eens in de vier weken en dat is het dan”, zei de succesvolle teambaas.

De titel van Floris is uiteraard uitstekende reclame voor Maranello-karts en zijn team TR Motorsport. Toch zal Toon zijn team niet te veel uitbreiden. Er kunnen wel rijders bij, maar: “Ik heb liever een rijder die zijn best doet en wint en dat we goed kunnen samenwerken als dat ik een hele tent vol heb staan. Ik zoek dat niet. Het gaat mij om het sportieve succes.”

Floris Schouten

Maranello Kart is een klein merk ten opzichte van de grote namen als OTK en CRG. Dat Toon die merken klopt, verbaast hem niet. “Maranello is kwalitatief heel goed. Het is gewoon een goede kart. We hebben goede ontwerpers, goede technische mensen. Er kunnen weinig op tegen de motor van Maik Siebecke van SRP Engines. Maik werkt heel graag met mij samen op motorengebied. Dat is waarnaar ik streef. Ik wil gewoon sportief succes hebben. Het hoeft niet groot te zijn.”

Hij vervolgde: “Weet je wat het is? Ik kan met die mensen alles maken. Als ik ze bel, wordt het geregeld. Als er iets moeten worden veranderd, wordt het veranderd. Ik werk met die mensen al twaalf, dertien jaar samen. Ik heb nog nooit een discussie gehad, over niks. Je krijgt er een familiegevoel.”

Dat hoopt hij ook in zijn team te creëren. De vooruitzichten voor volgend seizoen zijn wat dat betreft goed. Toon: “Floris blijft waarschijnlijk. En ik ben bezig om iemand in de KZ2 te zetten. We willen ook naar het WK in Wackersdorf gaan.”

Volgend jaar hoopt hij een vergelijkbaar seizoen te draaien. Ik heb een makkelijk en een supergoed jaar gehad. Normaal moet ik heel veel doen, maar met Floris stelt het niks voor. Een toprijder, dat is hij!”

Wil je eens de nieuwe 125 cc schakelkart van Maranello-Kart testen, neem contact op met Toon Rosendaal.

Kijk ook eens op de website van TR Motorsport of ga naar de facebookpagina van TR Motorsport

Contact gegevens Toon Rosendaal: 06 - 21 61 39 03
Emailadres: toon@tr-motorsport.nl

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS