Formule 1

Timo Glock voorziet problemen: "Perez gaat Verstappen niet meer helpen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 maart 2023 05:02

De Saoedi-Arabische Grand Prix werd gewonnen door Sergio Perez. De Red Bull-coureur liet iedereen achter zich, ook teamgenoot Max Verstappen moest het onderspit delven. De twee beginnen aan hun derde jaar als teamgenoten en de spanning lijkt steeds hoger op te lopen. Timo Glock verwacht dat Perez niet meer zo behulpzaam zal zijn in de richting van zijn Nederlandse collega.

Sergio Perez, Max Verstappen

Voordat het seizoen begon gaf Perez aan dat hij zelf wil gaan strijden voor het kampioenschap en dat allemaal terwijl de Mexicaan zonder twijfel de tweede viool is binnen het team van Red Bull Racing. Het maakt Perez allemaal niet uit en hoopt dat hij door de overwinning in Jeddah en signaal naar het team zendt.

Voormalig Toyota en Virgin-coureur Timo Glock gaat ervan uit dat Perez zich niet meer zo onderdanig op zal stellen. De Duitser stelt dat Perez zich steeds verder ontwikkelt binnen het team. Tegenover Sky Sports vertelde de voormalig coureur het volgende: "Sergio Perez zal Max Verstappen niet meer gaan helpen, dat weet ik echt zeker. Hij ziet nu zijn kans schoon om voor de wereldtitel te gaan vechten. Dat gaat tot frictie leiden binnen het team."

"Ik weet vrijwel zeker dat Red Bull zich daarvan bewust is. Perez laat zien dat hij sterk is en dat hij een goed tempo kan rijden. Daarnaast is Verstappen ook iemand de zich door niets of niemand laat vertellen wat hij wel of niet moet gaan doen. Hij doet wat hij denkt dat goed is. Het team kan zeggen wat ze willen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS