Rally

PREVIEW - Rally van Polen is de eerste ronde van een zomer vol snelheid

Uitgegeven door Peter Vader • 25 juni 2024 13:42

Het Toyota Gazoo Racing World Rally Team keert met hoge verwachtingen van 27 tot en met 30 juni terug naar de Rally van Polen tijdens de eerste van drie opeenvolgende rondes op snelle onverharde wegen gedurende de Europese zomer. Het eerste bezoek van het FIA World Rally Championship aan Polen sinds 2017, markeert het midden van het seizoen 2024 en wordt gevolgd door een eerste reis naar Letland in juli, voorafgaand aan de klassieke Rally Finland – het thuisevenement voor TGR-WRT – van begin augustus. Hoewel alle drie de evenementen bestaan uit snelle en vloeiende grindetappes, biedt elk ook zijn eigen specifieke uitdagingen.

Toyota_Yaris__Rally_Poland_2024

De Rally van Polen is een van de oudste rally's ter wereld en werd voor het eerst verreden in 1921. De rally maakte deel uit van de allereerste WRC-kalender in 1973 en stond opnieuw op de kalender in 2009 en van 2014-2017. Net als tijdens de vorige WRC-periode vindt het evenement plaats in Mikołajki in het Mazurische merengebied in het noordoosten van het land. Hoewel de snelheden hoog zijn, is het oppervlak meestal vrij zacht en zanderig, in tegenstelling tot de stevigere wegen in Finland.

Sébastien Ogier is tweevoudig voormalig winnaar van de rally en maakt deel uit van de TGR-WRT-line-up voor het vierde opeenvolgende evenement, na overwinningen in Kroatië en Portugal en een nipte tweede plaats op Sardinië. Elfyn Evans, gedeeld tweede in het rijdersklassement, 18 punten van de leiding, heeft vier eerdere starts in Polen achter de rug, terwijl Takamoto Katsuta voor het eerst op het evenement zal verschijnen.

Na opeenvolgende overwinningen in Portugal en Sardinië zijn er vier GR Yaris Rally2-auto's ingeschreven in WRC2, waarbij Sami Pajari (Printsport), Roope Korhonen (Rautio Motorsport) en Georg Linnamäe (RedGrey) worden vergezeld door Gregor Jeets (RedGrey) .

De actie begint donderdagavond met een super speciale etappe naast het servicepark in Mikołajki, die ook op vrijdag en zaterdag wordt verreden, die verder twee lussen van drie etappes naar het oosten omvat. De actie van zondag vindt veel dichter bij het servicepark plaats in de vorm van twee herhaalde etappes.

Map_Poland_Rally_2024WRC_Poland_Rally_2024_event_poster

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS