Karting • Chrono

Thomas van Vliet is een snelle leerling en grijpt podium in Venray: “Foutloos, een race uit het boekje"

Uitgegeven door Bart • 8 juli 2022 00:39

Venray – Thomas van Vliet heeft afgelopen weekend in Venray goede zaken gedaan in de strijd om het Nederlands kampioenschap. De 12-jarige karter uit Houten eindigde op de kartbaan van Raceway Venray op de tweede plaats in het dagklassement van de Mini Junior TM klasse. Na twee keer P2 won de rijder van top team MDB Motorsport de afsluitende derde race.

Thomas van Vliet en familie

In de trainingen en de kwalificatie liet Thomas zijn snelheid al zien. Met een tijd van 52.641 kwalificeerde hij zich op pole position. "De kwalificatie ging heel goed en ik pakte pole. Daar doe je het natuurlijk allemaal voor. Je wilt in de races zo ver mogelijk naar voren starten en beter dan P1 kan natuurlijk niet. In de trainingen op zaterdag ging het ook al goed. Ik kan gedurende een sessie van 15 minuten van het begin tot het einde alle ronde zeer constant rijden. We zijn gedurende de dag gewisseld van een Lenzo Kart naar een kart van Kart Republic en toen ging het nog sneller. Daardoor behoorde ik in alle trainingen tot de snelste coureurs. En dat op een baan die ik eigenlijk niet zo leuk vind."

Thomas kende een goede start van de eerste race, maar moest na een paar ronden genoegen nemen met een tweede plaats. "Na een paar ronden in de race werd ik ingehaald en ben ik samen met nummer 1 weggereden van de rest van het veld. Zo ben ik als tweede over de finish gekomen."

"In de tweede race moest ik daardoor aan de buitenkant starten. Ik had een slechte start en zakte terug naar P4. Ik was gebrand om mezelf terug te vechten en heb die twee plaatsen weer teruggewonnen. Zo lag ik weer terug op P2. Ik ben op jacht gegaan naar de eerste plaats, maar kwam 0,09s tekort. De wedstrijd had 1 ronde langer moeten duren, want dan had het zeker gelukt om race 2 te winnen."

Thomas van Vliet

Trainer Mike de Bruin was absoluut niet tevreden met het resultaat in race 2 en gaf duidelijk aan wat Thomas anders moest gaan doen. Thomas liet zien een snelle leerling te zijn. De start van de derde race ging een stuk beter. "Ik hield de tweede plaats vast. Daarna heb ik de leiding gepakt, een klein gaatje geslagen van de rest en het tempo snel en constant gehouden. Zo heb ik de laatste race gewonnen en na de finish was ik heel blij." Ook Mike de Bruin toonde zich zeer tevreden. "Foutloos, een race uit het boekje."

"Met twee tweede plaatsen en een eerste plaats heb ik goede punten voor het kampioenschap gescoord. Hierdoor sta ik in de top 3 van het Nederlands kampioenschap 60cc TM. Ik hoop natuurlijk eerste te worden. Dat zit er zeker nog in als het in Assen en Berghem ook zo goed gaat. Het is spannend en het zit allemaal heel dicht bij elkaar. Assen vind ik ook niet zo’n leuke baan. Daar zijn een paar rare bochten, maar natuurlijk ga ik mijn best doen voor een goed resultaat. Ik heb daar alle vertrouwen in."

Thomas van Vliet dankt de organisatie en zijn sponsor Egregius Pensioenen en Verzekeringen. Ook bedankt hij speciaal zijn moeder die hem ieder weekeinde moet missen. En natuurlijk Mike de Bruin van MDB Motorsport voor de perfecte afstelling en begeleiding.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS