Autosport Internationiaal Singleseaters • Eurocup Formule Renault 2.0

Thomas ten Brinke voor ART Grand Prix in Formula Regional by Alpine: "Het gaat snel"

Uitgegeven door Bart • 20 januari 2021 11:40

Thomas ten Brinke rijdt dit jaar in het Formula Regional European Championship by Alpine. De 15-jarige zoon van rallycoureur Bernhard ten Brinke gaat rijden voor het team van ART Grand Prix. Voor de talentvolle coureur, in 2019 wereldkampioen in de karting, wordt het zijn eerste volledige seizoen in de single-seaters.

Thomas ten Brinke


Vorig jaar maakte de coureur uit Zeddam zijn debuut in de Spaanse Formule 4 met MP Motorsport. Met één overwinning en negen podiums was het een spectaculair debuut. Ten Brinke kijkt uit naar zijn overstap naar de Formula Regional by Alpine dat tien raceweekenden telt en onder meer in het voorprogramma van de Formule 1 in Monaco en Barcelona staat.

"Ik moet toegeven dat het snel gaat, heel snel", aldus Ten Brinke die wordt begeleid door onder meer Giedo van der Garde en Koen de Meester. "Een paar maanden geleden reed ik nog in de karts en kreeg ik plotseling de kans om mee te doen in de Spaanse Formule 4. Nu begin ik alweer aan een nieuw hoofdstuk. Het voelt allemaal heel normaal en door de steun van mijn vader en mijn sponsoren kan ik mijn ambitie en droom realiseren. Maar ik ben er nog niet. Ik wil stap voor stap beter worden en een paar keer naar het podium rijden. Daar helpt het team me bij en ik kan niet wachten om te beginnen."

Ook teambaas Sébastien Philippe kijkt uit naar de samenwerking. "ART Grand Prix heeft altijd jonge coureurs ondersteund in hun poging om de motorsportladder te beklimmen. Thomas pas perfect in dat profiel. In 2020 had hij zijn laatste jaar in de kart en was hij ook al succesvol in de single-seater. Dat heeft niets met geluk te maken. Hij wordt goed begeleid, heeft het talent en de focus en hij heeft alles in zich om van zijn eerste volledige jaar in de single-seater een succes te maken."

Lees meer over Thomas ten Brinke:

Thomas ten Brinke wint wereldkampioenschap karting in Finland

Interview Thomas ten Brinke

Thomas ten Brinke verrast met titel in DKM Junior: “Ik had veel zelfvertrouwen en de snelheid was goed”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS