Formule 1

Teamgenoot van Nyck de Vries ziet kansen in Saoedi-Arabië: "Ik weet waar we het moeilijk hebben, maar..."

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 maart 2023 20:15

Yuki Tsunoda maakt zich op voor de tweede Grand Prix van het Formule 1-seizoen. De jonge Japanner rijdt dit weekend in het Saudische Jeddah. Hij wil de tegenvallende prestatie in Bahrein snel achter zich laten en zich focussen op de toekomst.

Yuki Tsunoda

“Vanaf het weekend in Bahrein is het duidelijk dat onze prestaties ver verwijderd zijn van waar we in de eerste race wilden zijn, vooral omdat we ernaar streven om vooraan op het middenveld te staan”, vertelde de man uit Tokio. “We moeten nog veel meer prestaties uit onze auto halen. We hebben een stap voorwaarts gemaakt van vrijdag naar zaterdag, wat betekende dat ik in Q2 kon komen, wat goed was. Uiteindelijk waren we niet constant genoeg in ons tempo om Q3 te halen."

"Vorig jaar vochten we tegen Williams voor P9, P10 bij de constructeurs. Het betekent dat we ons moeten concentreren op het ontwikkelen van onze auto en voor mezelf moet ik proberen zoveel mogelijk prestaties uit de auto te halen en ik zou zeggen dat ik dat zondag in Bahrein heb gedaan."

“Ik weet waar we het moeilijk hebben, maar voor dit weekend in Saoedi-Arabië heb ik meer hoop dat we beter kunnen zijn dan in Bahrein. Ik zal mezelf pushen om het team zoveel mogelijk nuttige feedback te geven en dan zullen we zien hoe het gaat. Ik denk dat de hoge snelheid van het circuit in Saoedi-Arabië beter bij ons pakket past, dus laten we afwachten.”

Vorig jaar verliep het weekend van Tsunoda in Saoedi-Arabië voor geen meter, omdat hij door verschillende technische problemen niet in staat was om op zaterdag te rijden en op zondag zelfs niet aan de race kon beginnen. “Ik vind het een heerlijk circuit om te rijden. Onze betrouwbaarheid met de auto van dit jaar is tot nu toe goed geweest. Tijdens het testen en de eerste race hadden we geen grote problemen, dus ik heb er alle vertrouwen in dat ik dit jaar elke sessie van vrijdag tot zondag zal rijden en ik kijk er naar uit.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS