Karting • GK4 Kartseries

Talent Youri Bonte is na derde plek in GK4 Kart Series zo goed als zeker van de titel: "Het wordt leuk!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 oktober 2022 12:45 • Print artikel

MARIEMBOURG - Hij is pas zestien jaar, een rookie in de IAME Senioren-klasse van de GK4 Kart Series en bewees met diverse titels in het verleden hoe getalenteerd hij is. Karter Youri Bonte uit Vrouwenpolder kan gas geven, heel hard gas geven, en dat deed hij ook tijdens de zesde ronde van het kampioenschap. Youri werd knap derde in zijn klasse en scoorde veel punten; de titel kan hem bijna niet meer ontgaan.

Youri Bonte TD Racing

“Het was goed, op P3 geëindigd. Ik ben tevreden”, zei Youri. “In de eerste race pakte ik P1, in de tweede race P2. Mijn teamgenoot Bart Ploeg bij TD Racing heeft het ook goed gedaan. Dat gun ik hem ook. We zijn goede maten.”

Goed, dat mag dan zo zijn, natuurlijk wilde Youri het liefst zelf winnen, bekende hij. “Ik had zeker gehoopt eerste te worden. Maar ik wist dat het niet gemakkelijk zou worden, want er deden veel goede rijders mee, zoals Bart. Die ging zeker hard.”

Dat Youri zelf ook hard ging had hij in de kwalificatie wel bewezen. Daarin was hij naar P2 gesneld. “Dat dat was zeker niet slecht”, zei de getalenteerde Zeeuw lichtjes onderkoeld.

Daarna kreeg hij een reeks, naar later bleek, enerverende races voor de kiezen. “In race één reed ik de hele tijd vierde. Totdat de nummer één en twee en drie wijd gingen. Daarvan kon ik profiteren. Daarna reed ik ineens op de tweede plaats. In diezelfde ronde heb ik de nummer één ook nog ingehaald en heb ik nog drie rondes aan de leiding gereden voordat ik als winnaar over de finish kwam.”

Youri Bonte

In de tweede race mocht hij dus starten van polepositon. Youri: “Ik heb de hele race op één gelegen tot de laatste drie rondes. Toen kwam Mika Vos me voorbij. Ik kon hem jammer genoeg niet meer terugpakken. Maar finishen op P2 was gewoon prima. En ik had nog steeds poleposition voor race drie omdat ik van iedereen de gemiddeld beste resultaten had in de eerste twee races.”

In die derde race, die als finale geldt, had Youri een goede start. “Ik reed vlot weg. Daardoor kwam Bart achter me en konden we samen goed wegrijden. Hij haalde me nog in. Later deed ook de nummer drie dat. Zo finishten we de finale.”

Dat hij door zijn eigen teamgenoot, die de race won, was geklopt, daar kon Youri goed mee leven. “Ik gun het Bart, ook al was ik natuurlijk liever voor hem geëindigd. Natuurlijk was ik ook liever tweede geworden, maar de nummer twee had meer grip en kon daardoor bij me wegrijden. Gelukkig heeft Bart de P1 gehouden, Daar was ik blij mee.”

Voor Youri wacht nu nog de zevende en laatste ronde van de GK4 Kart Series. Die wordt in november in Genk gehouden. Hij weet nu al zo goed als zeker dat hij daar de titel gaat binnenhalen. “Het wordt leuk, want ik hoef alleen de race uit te rijden, Dan ben ik al kampioen. Dat moet helemaal goed komen!”

Youri Bonte wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Restaurant El Fuego in Domburg.

Youri bedankt zijn ouders, zijn team TD Kart Racing, zijn monteur Steven en Thierry Delré voor de ondersteuning. Youri zoekt nog bedrijven, die hem willen steunen in zijn raceactiviteiten. Geïnteresseerden kunnen meer informatie krijgen via youribonte57@zeelandnet.nl.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS