Formule 1

Steun voor Sebastian Vettel van ex-Ferrari F1-coureur: "Ferrari is het probleem, niet Vettel!"

Uitgegeven door Peter Vader • 28 mei 2020 10:26 • Print artikel

Felipe Massa gelooft dat Sebastian Vettel gewoon een geweldige coureur is die geen Ferrari had die goed genoeg was om de titel te winnen. Vettel verlaat de Scuderia eind 2020 en de viervoudig wereldkampioen moet zijn toekomstige plannen nog bekendmaken. Na in 2015 van Red Bull naar Ferrari te zijn overgestapt, kon Vettel geen vervolg meer geven aan zijn wereldkampioenschappen. In 2017 kwam hij er nog het dichtste bij. Maar Ferrari heeft sinds 2008 geen titel meer gewonnen, in dat jaar wonnen ze hun laatste constructeurskampioenschap. Dat jaar miste Massa nipt het wereldkampioenschap tijdens een zinderende finale in Brazilië, en hij is van mening dat de problemen die coureurs na hem hebben om Ferrari weer bovenaan te krijgen, meer de schuld van het team zijn dan van Vettel in de afgelopen jaren.

Felipe Massa F1 Ferrari

Ex-Ferrari F1-coureur Felipe Massa: "Ferrari is het probleem, niet Vettel!"


Niet goed genoeg
"Je mag niet vergeten dat Ferrari de laatste keer dat zij het constructeurskampioenschap wonnen, in 2008 was," zei Massa tijdens de laatste Sky Sports F1 Vodcast. “Het is gewoon waar dat veel goede coureurs in het team zaten en niet konden winnen. Ook na 2008 was ik er, en we hadden nooit echt de auto of het team om te winnen. “Fernando (Alonso, red) heeft absoluut fantastisch werk geleverd in 2010. Hij reed echt op de limiet en vocht voor het kampioenschap. Maar misschien, om eerlijk te zijn, kon de auto dat jaar niet winnen. Naar mijn mening heeft hij echt geweldig werk geleverd. Alle coureurs die daar waren - Sebastian, Kimi (Räikkönen, red) - konden niet winnen omdat het team niet goed genoeg georganiseerd was om het seizoen te winnen.

Ricciardo is 'de man'
"Dus het heeft niet alleen betrekking op Sebastian. Sebastian reed veel geweldige races, hij won vele races of hij vocht voor hen, en hij stond altijd voor zijn teamgenoot - zelfs een goede teamgenoot en kampioen zoals Kimi.” Carlos Sainz is gekozen als vervanger van Vettel, maar Massa is verrast dat Ferrari niet met Daniel Ricciardo in zee is gegaan, die in plaats daarvan de plaats zal invullen die Sainz bij McLaren opvult. "Wat ik ook wil zeggen is dat ook ik verwachtte dat Ricciardo misschien wel de Ferrari-coureur zou zijn omdat iedereen dat denkt dat Ricciardo zal de man zijn", zei de Braziliaan.

Sainz is harde werker
“Maar ik denk dat we de beslissing van Mattia (Binotto, red) en het team om Carlos te halen, moeten respecteren. Carlos laat zien dat hij het talent heeft. Als je in zijn eerste jaar van de Formule 1 even terugkijkt en alle races probeert te analyseren, dan denk ik dat hij en Verstappen heel dicht bij elkaar waren. Hij heeft echt laten zien dat hij de snelheid heeft, hij heeft het talent en hij werkt hard. Hij is fysiek een harde werker, maar ook in het team. Hij groeide enorm in zijn carrière en vorig jaar heeft hij een fantastisch jaar achter de rug voor McLaren. Hij heeft de ervaring, dus hij heeft het vermogen om te geven wat het team wil.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS