Formule 1

Lewis Hamilton geeft botte reactie op beoordeling Mercedes 'vierde snelste' F1-team

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 mei 2024 06:02

Lewis Hamilton vindt het niet belangrijk om te bepalen waar Mercedes staat in de pikorde nadat George Russell hen het 'op drie na snelste team' had genoemd.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Mercedes wilde dit seizoen de leiding nemen door het dominante Red Bull-team in te halen, maar die ambitie is nog niet gerealiseerd nu de achtvoudig constructeurskampioen op de vierde plaats staat in het klassement en nog geen podiumplaats heeft behaald.

Zondag leed Red Bull een zeldzame nederlaag in de Grand Prix van Miami toen Lando Norris voor het eerst in zijn F1-carrière naar de overwinning racete, terwijl voor Mercedes de zesde plaats van Hamilton en de achtste plaats van Russell het beste was wat ze konden bereiken.

Russell beweerde dat Mercedes 'het op drie na snelste team van dit moment' is. Hamilton werd vervolgens gevraagd naar zijn reactie op die bewering, één die hij niet wilde horen.

Toen de media hem na de GP van Miami vroegen of hij het eens was met de bewering van Russell, antwoordde Hamilton: “Ik weet het niet. Ik zie niet echt het nut, de reden, het belang ervan hier op in te gaan. Je hebt gezien waar we ons gekwalificeerd hebben, je hebt gezien waar we staan in het kampioenschap. Dus trek daar je conclusies uit.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS