Formule 1

Het wonderlijke geheim om Max Verstappen te verslaan ontdekt na zijn nederlaag in Miami

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 mei 2024 07:02

Sky F1-commentator David Croft grapte dat een medische situatie de enige manier is waarop een coureur Max Verstappen kan verslaan.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Hoewel Verstappen in Miami niet zijn gebruikelijke dominantie tentoonspreidde, leek het erop dat hij net genoeg snelheid had om niet uitgedaagd te worden en de vijfde overwinning van het seizoen te pakken. Dat veranderde echter toen de safety car werd ingezet na een botsing tussen Kevin Magnussen en Logan Sargeant.

Norris moest op dat moment nog een pitstop maken, dus kon hij aan de leiding komen, bij de herstart wegrijden bij Verstappen en voor het eerst een Grand Prix winnen.

Norris - die in de aanloop naar de Grand Prix van Miami een glaswond op zijn neus opliep in Amsterdam op Koningsgdag- wordt de tweede coureur die Verstappen verslaat in 2024, na Carlos Sainz' triomf in Australië tijdens zijn sensationele terugkeer na een blindedarmoperatie. Dus, is 'een blessure of operatie' de sleutel tot het stoppen van de dominante Nederlander in de F1?

“We realiseren ons nu dat het geheim om Max Verstappen te verslaan, het verwijderen van een blindedarm, een blessure aan je neus, een of andere operatie of blessure de manier is om Max Verstappen te verslaan in de Formule 1”, zei Croft met een glimlach. “Er zullen coureurs zijn die zeggen: ‘Oh, ik heb een beetje een zere arm, ik loop een beetje mank’. Het is terug naar de tijd van Nigel Mansell.”

De GP van Miami kende ook een zeldzame fout van Verstappen, die een paaltje raakte nadat hij de chicane van bocht 14/15 verkeerd had genomen. Crofts co-commentator Martin Brundle zei dat dit liet zien hoe hard Verstappen moest pushen met Norris, Ferrari's Charles Leclerc en eerder in de race Norris' teamgenoot bij McLaren Oscar Piastri die de druk opvoerde. “Interessant dat Max Verstappen de fout maakte in de chicane, toch? Hij raakte de paal”, zei Brundle. “Het laat zien hoe hard hij aan het pushen was, want McLaren had een uitstekend tempo en Ferrari zat er ook niet ver achter.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS