Formule 1

Sky F1-analist: "Als Max Verstappen één van de twee races wint, is hij waarschijnlijk kampioen"

Uitgegeven door Bart • 24 november 2021 11:02 • Print artikel

De strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton zal waarschijnlijk tijdens de laatste race van het seizoen beslist worden. Precies hoe alle fans het graag willen zien. Spanning tot het einde. Analist en oud-coureur Jolyon Palmer denkt dat Verstappen de titel binnen heeft als hij één van de twee races wint.

Max verstappen


Palmer denkt dat de gridstraf van afgelopen weekend weinig invloed heeft gehad. "Uiteindelijk maakte het weinig uit. Misschien heeft het hem zelfs geholpen om het maximale eruit te halen", aldus Palmer in de podcast The Chequered Flag.

"Als hij vanaf P2 gestart was, had hij misschien P1 kunnen pakken in de eerste bocht, maar daarna had Lewis Hamilton hem wel weer ingehaald. Lewis was dit weekend gewoon te snel. Na Verstappen was een groot gat en daarom kon hij het extra punt voor de snelste raceronde pakken. Dichtbij Hamilton had hij zeker niet kunnen komen."

Toch denkt Palmer dat Verstappen de strijd nog niet verloren heeft. "Hij gaat nog aan de leiding. Als hij één van de laatste twee races wint, is hij waarschijnlijk kampioen. Als één van de twee in Jeddah uitvalt, kan het daar al beslist zijn. Op een stratencircuit kan altijd van alles gebeuren. In mijn ogen ligt de druk nog altijd vol bij Hamilton."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS