Formule 1

Sergio Perez van grote waarde voor Red Bull met 1-2: "Er kunnen nog een paar zaken beter"

Uitgegeven door Bart • 24 april 2022 17:32

Sergio Perez was in Imola achter de latere winnaar Max Verstappen van grote waarde voor Red Bull. De Mexicaan verschalkte de grote concurrent Charles Leclerc bij de start en hield de Ferrari de hele race achter zich. In de slotfase pushte de Monegask te veel om de tweede Red Bull aan te vallen, waardoor hij nog drie plekken verloor. Perez was trots op zijn eerste 1-2 in dienst van Red Bull.

Max Verstappen Sergio Perez


"Het was een zwaar gevecht in de eerste helft van de race", aldus Perez direct na afloop van de race. "Daarna kregen we het goed onder controle. Ze zetten de jacht in met een extra pitstop en daarna was het zaak om de banden op tijd op te warmen. Het was heel belangrijk om vooral geen fouten te maken. Zeker in deze lastige omstandigheden. Als je dan een 1-2 pakt, is dat een geweldig resultaat voor het team."

Perez keek ook nog even terug op de eerste drie wedstrijden van het seizoen. "We hebben al zo veel pech gehad. Dat was niet makkelijk om mee om te gaan, dus dan is het heel mooi om zo veel lachende gezichten te zien."

In zijn tweede jaar voor het team zit Perez een stuk dichter bij Verstappen dan vorig jaar. De Mexicaan hoopt dit jaar zelf ook voor overwinningen te kunnen gaan. "Dat is wel het doel, maar eerst gaan we genieten van dit fraaie resultaat voor het hele team. Er kunnen nog een paar zaken beter. Voor nu is het mooi dat Max de zege heeft gepakt en dat ik tweede ben geworden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS