Formule 1

Sergio Perez: "Er komt ook nog een grote upgrade! Deze kans heb ik mijn carrière nog niet gehad"

Uitgegeven door Bart • 10 juli 2020 08:02 • Print artikel

Tijdens de wintertest in Barcelona viel het team van Racing Point op door snelle tijden. In het eerste weekend op de Red Bull Ring bewezen Sergio Perez en Lance Stroll dat de voortekenen niet bedriegen, al had er wellicht meer ingezeten. De Mexicaan werd zesde en Stroll viel uit, maar met de snelheid zat het wel goed en dat stemde Perez tevreden.

Sergio Perez

"Het is de eerste keer dat we vanaf de eerste race een competitieve auto hebben", zei Perez donderdag tijdens de persconferentie in Spielberg. En dat terwijl de Mexicaan al aan zijn zevende seizoen bij het voormalige Force India bezig is. "Hier kunnen we mee vooruit. Er komt ook nog een grote upgrade aan, dat is goed voor het vertrouwen. We hoeven niet meer de hele tijd te nagelbijten en dat is ook wel eens fijn."

"Ik zit al zo lang bij dit team en het is geweldig om te zien dat we eindelijk voorin mee kunnen strijden. Deze kans heb ik in mijn carrière nog niet gehad. We vechten met McLaren en rijden tussen de Ferrari's. Het verschil is echt bizar klein. Een halve tiende kan al veel verschil maken."

McLaren kon zondag feestvieren met de podiumplaats van Lando Norris. "McLaren heeft een maximaal resultaat behaald, hopelijk kunnen wij dat komend weekend doen. Het zit zo dicht bij elkaar. Zij waren beter in de kwalificatie, maar wij in de race. Helaas haalden ze ons in de slotfase weer in. De auto's zijn redelijk gelijk. Nu komt het aan op de coureurs."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS