Karting • Chrono

Senn Lindeman pakt Nederlandse titel in stijl met zege en het WK komt eraan....

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 november 2022 04:15

GENK – Het was natuurlijk allang geen verrassing meer: zijn titel in het Nederlands kampioenschap Rotax Max in de Micromax-klasse. Maar het was wel fijn dat het nu officieel is. De pas achtjarige Senn Lindeman pakte zondag in Genk de titel en bracht daarmee op piepjonge leeftijd als zijn eerste nationale kampioenschap op zijn naam. Dat deed de Nuenenaar in stijl: met een overwinning!

Senn Lindeman

“Dit is heel fijn. Het is mijn eerste titel in de Micromax”, zei Senn tevreden. “Het kon bijna niet meer fout gaan. Ik hoefde alleen maar te finishen. Ik wist dat niet, alleen papa wist dat.” Want papa wist ook dat Senn op de Belgische piste ‘gewoon’ kon winnen. “Ik heb gezegd: je moet winnen. Winnen telt”, aldus Lindeman senior.

Dat Senn dat ging lukken zat er na de kwalificatie ook dik in. Hij had poleposition gepakt, zoals al zo vaak dit jaar. “Ik vind de baan heel fijn om te rijden”, verklaarde de jonge Nuenenaar zijn snelheid. “Hij heeft veel grip, dat is fijn.”

Die poleposition betekende voor Senn dat hij de prefinale vanaf de eerste startplek mocht starten. Hij toonde direct dat hij op zijn Birel snel was. Uiteindelijk kwam hij als tweede over de finish. Tot zijn grote teleurstelling trouwens, omdat hij wist dat hij de snelheid had om te kunnen winnen. “Dat ik niet won kwam omdat ik zat te strijden met de nummer één om de koppositie. Daardoor konden de nummer drie en vier aansluiten.”

Vader Nick: “Dat moet hij nog leren. In de finale gebeurde min of meer hetzelfde.” Want daarin werd hij in eerste instantie ook tweede. Senn: “Ik vond het jammer. Ik wilde geen risico nemen. Kampioen worden was het doel dit jaar.” Dat lukte hem met vlag en wimpel, want: “Ik heb veel finales gewonnen.”

Senn Lindeman

Die laatste opmerking kwam trouwens na de prijsuitreiking, want toen was inmiddels duidelijk geworden dat de oorspronkelijke winnaar een tijdstraf had gekregen vanwege een overtreding. Daardoor mocht Senn toch plaatsnemen op zijn vertrouwde bovenste plek van het podium. Een opluchting natuurlijk. En wéér zo’n mooie grote beker erbij.

Nu het NK erop zit, wacht Senn nog één wedstrijd. De mooiste van het seizoen. En daarvoor moet hij eind deze week naar Portimao in Portugal. Daar gaat de talentvolle Brabander meedoen aan de Grand Finals. Dat is het jaarlijkse officieuze wereldkampioenschap voor Rotax Max-rijders. Elk jaar doen er een kleine vierhonderd rijders uit ruim tachtig landen aan mee.

“Ik kijk er heel erg naar uit”, zei Senn. “Het is gewoon een heel grote wedstrijd. Het is mijn eerste deelname. Ik weet niet wat ik er kan verwachten. Er doen 36 rijders mee, maar mijn doel is eerste worden.”

Een kleine drie weken geleden reed hij er al een wedstrijd. Om de baan te leren kennen. “Hij is heel leuk met een keilang recht stuk en dan een technisch gedeelte met bochten. Jammer genoeg ben ik toen twee keer uitgevallen. Eén keer door een kettingbotsing en de andere keer door een startcrash. Maar ik ken de baan al en dat is een voordeel!”

Senn Lindeman wil zijn ouders, familie, fans, Menno, Jaco en Toos van Paauwer karting, Bouvin, de organisatie van Chrono Karting voor het mooie NK en zijn sponsoren bedanken. Senn wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Gallé Installaties
Sanders Airconditioning
Lindeman Auto's
Kalil Export
The Project
Fleetaccess B.V.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS