Formule 1

Sebastian Vettel wijst grootste talent aan waar hij ooit tegen gereden heeft, maar dat is niet Max Verstappen of Michael Schumacher

Uitgegeven door Bart • 23 november 2022 08:02

Sebastian Vettel heeft in het weekend van zijn laatste Formule 1-race teruggeblikt op zijn carrière. In de podcast Beyond The Grid krijgt de Duitser de vraag voorgelegd wie van de coureurs waar hij ooit tegen gereden heeft het grootste talent heeft. Vettel noemt niet de namen van Lewis Hamilton, Max Verstappen of zijn grote idool Michael Schumacher, maar die van oud-teamgenoot bij Ferrari Kimi Raikkonen.

Vettel Raikkonen


"Ik denk dat Kimi het grootste natuurtalent is die ik ben tegengekomen", aldus Vettel in de podcast. "En dan heb ik het over pure snelheid. Hij heeft het in een Formule 1-auto laten zien, maar eigenlijk ook in iedere andere auto. Als er een klasse zou zijn waar je iedere tien dagen van auto moet wisselen, zou hij iedereen op een ronde zetten. Hij kost hem geen tijd om aan een auto te wennen. Geef hem een stuur en hij weet wat je ermee moet doen. Soms voelt dat oneerlijk. Je denkt dat iedereen zou moeten wennen, maar bij hem is het meteen raak."

Raikkonen reed naast de Formule 1 onder meer in de WRC en NASCAR. Vettel was vier jaar teamgenoot van de Fin. "Ik denk dat ik met Kimi de beste relatie heb gehad van al mijn teamgenoten. Hij was altijd zo duidelijk, er was nooit discussie. Toen we samen crashten, hebben we erover gesproken en het uitgepraat. En we hebben erom gelachen. Er was niets dat onze relatie kon verpesten. Vanaf de eerste dag dat ik binnenkwam, had hij veel respect voor me. Met andere coureurs schud je handen en zeg je hallo, maar ben je er eigenlijk niet helemaal bij. Bij Kimi was dat compleet anders en voelde het meteen goed."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS