Formule 1

Sebastian Vettel snapt klimaat demonstranten op de baan: "Ze zijn wanhopig en ik leef mee met hun angsten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 juli 2022 12:02

Gisteren werd de Britse Grand Prix aardig verstoord door de megacrash van Guanyu Zhou die een code rood veroorzaakte. Net nadat de wedstrijd werd stilgelegd liep een handjevol klimaat demonstranten de baan op en hielden een sitdown actie op het Wellington Straight.

Sebastian Vettel

De demonstranten zetten hun leven op het spel, gelukkig voor hen werd de rode vlag gezwaaid vanwege het incident en reden de auto’s met een slakkengang over de baan. Voordat de coureurs aan kwamen gereden op het rechte stuk hadden de marshalls de demonstranten al van de baan gesleurd. Onder luid boegeroep van het publiek dropen de demonstranten af. Er werd vanuit de Formule 1-wereld wisselend gereageerd op de demonstratie.

Lewis Hamilton en Sebastian Vettel begrijpen de demonstranten wel. Vettel sprak zich uit tegenover Motorsport.com: "Ik denk dat er over gesproken wordt. Ik denk dat iedereen zijn eigen mening over mag hebben. Ik denk niet dat deze mensen uit frustratie handelen. Ze zijn wanhopig en ik leef mee met hun angsten. Ik denk dat iedereen de omvang van het probleem kan begrijpen."

Vettel kan de dingen relativeren en snapt de kritiek op de demonstranten ook wel: "Ik zie ook de andere kant. Er zijn marshalls die mensen proberen tegen te houden zodat ze dit soort dingen niet doen. Je brengt mensen in gevaar die helpen bij het raceweekend, marshalls en coureurs. Er zijn dus twee kanten. Ik denk dat de boodschap duidelijk was en zoals ik al zei kan ik hun angsten goed begrijpen."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS