Formule 1

Sebastian Vettel leeft mee met Max Verstappen: "Het slechtste circuit om een klapband te krijgen"

Uitgegeven door Bart • 9 juni 2021 17:10 • Print artikel

Tijdens de Grand Prix van Bakoe kregen Lance Stroll en Max Verstappen beiden met een klapband te maken. In beide gevallen ging het om de harde compound die ongeveer 30 ronden onderweg waren. De Aston Martin-coureur was op de harde band gestart, Verstappen kreeg de harde compound bij zijn razendsnelle pitstop. Sebastian Vettel toonde bij de persconferentie na afloop van de race zijn bezorgdheid over de Pirelli-banden.

Sebastian Vettel


"Het was vreemd", zo begon Vettel zijn verhaal. "Gelukkig zat ik goed, omdat we later gestopt waren en ik nieuwere banden had dan de rest van het veld. Toen Max hetzelfde probleem als Lance kreeg, was het voor mij duidelijk dat de volgende snel zou komen. Ik weet niet hoe het gebeurd is, maar dit soort dingen zouden niet moeten kunnen gebeuren. Dit moet heel goed onderzocht worden."

En dan gebeurde het ook nog op een stratencircuit. "Dit is waarschijnlijk de slechtste plaats van het seizoen waar je zoiets kan overkomen. Met een beetje pech had het verschrikkelijk kunnen aflopen, zo dicht bij de ingang van de pitstraat. We rijden daar over de 300 km/uur. Ik was best wel bezorgd, maar na de rode vlag wist ik dat we andere banden zouden krijgen."

"De klapbanden gebeurden op redelijk oude banden. Lance was op de harde compound gestart en had er 30 ronden mee gereden. Max zat ongeveer op hetzelfde aantal ronden. Het blijft vreemd dat zoiets kon gebeuren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS