Formule 1

Sebastian Vettel de nieuwe Sebastien Loeb? "Dit is slechts een klein gedeelte van wat rally rijden misschien is"

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 januari 2023 15:30 • Print artikel

Sebastian Vettel trok dit weekend zijn overall weer aan en zette zijn helm weer op. Tijdens de Race of Champions in Zweden keerde de viervoudig wereldkampioen Formule 1 weer terug in het harnas. In de Zweedse sneeuw en ijs kwam de Duitser goed voor de dag, maar een carriŤre als rally-coureur ziet hij nog niet zitten.

Sebastian Vettel

Net als de vorige editie werd ook dit jaar de ROC verreden in de Zweedse kou. Vooral de Scandinavische coureurs zijn de ondergrond en omstandigheden gewend, maar ook Seb Vettel weet wel wat hij aan moet met bevroren ondergrond. Vorige editie was hij sneller dan menig rally-coureur en ook dit jaar hield hij veel grote namen achter zicht.

Op het persmoment van de ROC werd gevraagd naar een mogelijke overstap naar de rally-sport, de voormalig Red Bull-coureur had daar het volgende over te zeggen: "Ik heb erg veel respect voor rallycoureurs, ik denk dat ze veel skills hebben. Dit is slechts een klein gedeelte van wat rally rijden misschien is. Het voelt alsof ik met een schroevendraaier en een hamer arriveer. In de eerste bocht heb ik echter een hele gereedschapskist nodig."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS