Formule 1

Sebastian Vettel: "Verlangde resultaten zijn geen verzoekplaatjes"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 mei 2021 13:07

MONTMELO - Misschien wel de grootste teleurstelling van dit seizoen tot nu toe, Sebastian Vettel, zegt dat het 'is wat het is' en dat Aston Martin er alles aan doet om zich te verbeteren.

Sebastian Vettel F1 Aston Martin


Vorig seizoen was Aston Martin onder de naam Racing Point één van de sterren van het kampioenschap. Hun roze Mercedes bracht Sergio Pérez en Lance Stroll naar vier podiumplaatsen, waaronder de overwinning van Pérez in de Grand Prix van Sakhir.

Het team scoorde ook in alle races op één na en eindigde met 195 punten op de vierde plaats in de constructeurskampioenschap. Dat zou de derde plaats zijn geweest als het niet 15 punten had moeten inleveren voor het gebruik van Mercedes-remleidingen.

De auto's van dit jaar zijn grotendeels gebaseerd op die van vorig jaar, op een of twee kleine wijzigingen in de regels na. Aston Martin werd door velen gezien als één van de teams die in het klassement om de 'titel' best of the rest zouden strijden. In plaats daarvan vechten ze nu om überhaupt een punt te scoren.

Aston Martin gelooft dat dat komt doordat één van die kleine veranderingen dat een stuk van de vloer wordt weggesneden voor de achterbanden om downforce te verminderen.

Vettel moet dit seizoen nog aan de bak, terwijl zijn teamgenoot Stroll vijf punten heeft. In een gesprek met Sky Germany in de paddock van Barcelona, gaf Vettel toe: "Het is wat het is. We zijn ook realistisch."

"Natuurlijk gaat het niet zoals we het graag hadden gezien, maar uiteindelijk zijn verlangde resultaten geen verzoekplaatjes. We proberen onszelf stap voor stap te verbeteren om zo meer punten te kunnen pakken in de middenmoot."

Nu de regels voor 2021 schijnbaar niet in Aston Martins voordeel is, moet het Britse team nu beslissen wanneer het het kampioenschap van dit jaar zal opgeven en in plaats daarvan al hun aandacht gaat richten op volgend seizoen en de volledig nieuwe auto's.

"Dat is de grote vraag", zei Vettel. "Dit jaar is ook belangrijk voor ons. We willen natuurlijk niet tevreden zijn met waar we nu staan. We werken aan dit jaar, maar kijken ook vooruit."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS