Formule 1

Russell over nieuwe W13: "Lewis en ik hebben al zoveel rondjes gereden..."

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 februari 2022 06:03

Iets na 10.00 uur Nederlandse tijd presenteerde Mercedes haar nieuwe strijdwapen, de W13. Een nieuw jaar, nieuwe reglementen, een nieuwe wagen en een nieuwe coureur. Zal Mercedes haar dominantie vast weten te houden en een negende constructeurstitel op rij weten te behalen?

Mercedes W13

Vorig seizoen kwamen er al een einde aan de ultieme suprematie van Mercedes toen Max Verstappen zichzelf kroonde tot wereldkampioen bij de coureurs. Valtteri Bottas is geen Mercedes coureur meer en is vervangen door George Russell die vorig seizoen tijdens de Belgische Grand Prix zijn eerste podium behaalden.

“Het is geweldig om hem hier zo te zien staan, Lewis [Hamilton Red.] en ik hebben al zoveel rondjes gereden in de simulator. We hebben talloze tekeningen en presentaties gezien over de wagen, maar om hem nu in alle glorie te zien staan is echt iets moois.”

Sinds 2020 is de Mercedes geen ‘zilveren pijl’ meer maar eerder een ‘zwarte pijl’. Nu is het team uit Brackley weer terug met het oude vertrouwde zilver van Mercedes en het mint groene van titelsponsor Petronas. En daar is de nieuweling van Mercedes eigenlijk wel blij mee: “De afgelopen seizoenen hebben we een geweldige zwarte livery gehad, maar het zilveren ziet er ook echt fantastisch uit.”

Vanmiddag voelen de twee Mercedes-coureurs de W13 voor het eerst aan de tand op het circuit van Silverstone. Eerst stapt de oud-Williams coureur in en daarna neemt zevenvoudig wereldkampioen Hamilton het stuur over.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS