Karting • Iame X30 Euro Series

Rocco Coronel blijft zichzelf overtreffen na klinkende overwinning IAME-Series Benelux in Genk

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 juli 2023 21:02

Waar zijn vader Tom Coronel het podium pakte in Zuid-Frankrijk op Paul Ricard, zorgde zijn zoon Rocco voor succes op de kartbaan. Rocco Coronel reed afgelopen weekend de derde ronde van het IAME-Series Benelux in de X30-klasse op de Belgische omloop Karting Genk. De twaalfjarige snelheidsduivel uit Eemnes kende een heel goed weekend en was de concurrentie te snel af. Zelf wijt de coureur van Victory Lane het succes deels aan de aanwezigheid van zijn moeder Paulien! Zij bracht hem geluk! In alle races én de finale eindigde de zoon van Paulien Zwart en Tom Coronel namelijk op de eerste positie. Nu maakt Rocco zich al op voor de derde en laatste ronde van de FIA Academy op het Italiaanse circuit van Cremona.

Rocco Coronel

Dit weekend hoefde Rocco niet ver te reizen, wat hij vaker dit jaar wel moet doen. De ene week racet hij in het Deense Rodby, de andere week moet hij naar Tsjechië en dan weer door naar Spanje. Voor de derde ronde van het IAME-Series Benelux mocht hij bij Genk de snelweg al af. En dat hij niet ver hoefde te reizen had geen invloed op zijn prestaties. De jongste telg van Coronel ging verder waar hij was geëindigd: goed presteren.

“Het was weer een heel succesvol weekend”, begon Rocco. “We beginnen pas net. Fijn dat we ook in dit kampioenschap nu vooraan meerijden. Ik blijf zo ontzettend veel leren, ook in de kwalificatie heb ik weer veel geleerd”, doelde Rocco op de kwalificatie die onder natte omstandigheden werd verreden. Ondanks dat hij zijn Victorylane-kart op een keurige derde positie kwalificeerde, ziet hij altijd verbetering: “Rustig sturen en wachten totdat de grip naar je toekomt, er valt nog veel te leren. Maar het gaat gelukkig ook in de regen steeds beter”, vertelde hij opgetogen. “Ik heb vooral veel aan Leon, mijn coach en goede maat. Hij geeft me veel tips, vooral met het sturen zag hij dingen, die ik nu niet meer doe.”

Alhoewel Rocco talloze rondjes reed op het Belgische circuit, weet hij toch weer iedere keer dingen te vinden, waardoor hij harder kan gaan: “Ik heb dit weekend weer veel dingen ontdekt op het circuit van Genk. Ik heb veel verschillende dingen geprobeerd in bepaalde bochten en dat voelde allemaal heel erg goed aan. Ik ging steeds harder en harder! Dat is ontzettend fijn om die progressie te zien.”

Na de kwalificatie was het natuurlijk tijd voor de races, na één zin wist men al genoeg over het eindresultaat: “De races gingen allemaal echt super”, bijt hij het spits af. “Ik startte iedere race vanaf P3. In sommige races was het wel flink chaos hoor, crashes en spins. Dan moet je je hoofd koel houden, wachten en op het juiste moment toeslaan. Het was moeilijk op de baan. We reden op een opdrogende baan, maar er was dus maar één droge lijn, daar was het echt oppassen bij het inhalen. Het was constant een kwestie van bandenmanagement, opletten en gas geven.” Naarmate de dag vorderde werden de baanomstandigheden beter. Uiteindelijk pakte Rocco een mooie dagzege.

Rocco Coronel

De resultaten van Rocco worden steeds beter en beter, maar toch had hij zo’n goed weekend niet verwacht: “Voor de races ging ik ervan uit dat het een mooi podium zou worden, maar ik had niet verwacht dat het zó goed zou gaan. Ik vond het ook heel fijn dat mijn moeder er was. Vorige keer dat ze mee was won ik ook, ze brengt geluk. Hoor je dat mam, je brengt geluk. Volgende keer moet je weer mee”, zegt Rocco snel tegen zijn moeder Paulien.

“Na dit weekend heb ik lekker vakantie”, zegt Rocco lachend, doch opgelucht. Na maanden lang reizen, gaat Rocco gewoon verder met reizen. Nu gelukkig voor wat rust: “We hebben het hele jaar ontzettend veel gedaan, gewonnen en gereisd. Dus een weekje rust is helemaal niet erg.” Toch is hij nog niet helemaal klaar, aankomend weekend moet hij gewoon nog aan de bak. Dat weekend rijdt hij de laatste ronde van de FIA Academy Trophy op het Italiaanse Cremona. “Ik heb al vaker op het circuit gereden en ik vind het een hele leuke baan. Het is een goede baan om op te racen en we gaan gewoon weer gas geven!”

Rocco bedankt zijn team Victory Lane, Vincent Da Silva, Aurélien Fath, Leon Kaan en zijn vader en moeder.

Rocco Coronel wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Biense Dijkstra
Coronel.nl
24hseries
Jouwlijfrente
Corner33 Events
Api4brands
Rensportschool Zandvoort
Ireckonu
Vastgoedfinancieringfonds
Doniger Urban Developments
Superbbatteries
Barbier Rogier Laren
Genfarma

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS