Karting • Karting Diversen

Rocco Coronel is hard op weg naar internationale karttop! Druk schema voor de boeg!

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 februari 2023 19:25

Waar een circuit is, daar is wel iemand van de familie Coronel te vinden. De jongste telg van autocoureur Tom Coronel: Rocco timmert hard aan de weg in de IAME X30 junior-klasse en heeft grote plannen en een drukke agenda voor komend seizoen. Afgelopen weekend reed de twaalfjarige coureur uit Eemnes voor zijn nieuwe team ‘We Are Victory Lane’ in de WSK op het Italiaanse Lonato. Rocco zat gelijk in de kopgroep die in gevecht was om de ereprijzen. Hij pakte een verdienstelijke vierde plek, net naast het podium.

Rocco Coronel We are Victory Lane


De jonge Coronel, die in 2021 kampioen werd bij de Mini's, maakt nu de eerste stapjes in het prestigieuze WSK-kampioenschap. “Het ging heel goed. De tijden die ik reed in de trainingen zagen er heel goed uit. We hadden voor dit weekend wel een keertje getraind, maar voor de rest nog niet.”

“De kwalificatie was op vrijdag en ik kwalificeerde op de zesde positie, daarna hadden we één race en eindigde ik op de vijfde positie. Op zaterdag had ik één training en dat ging matig, maar de race op zaterdag startte ik van P6 en ben ik goed naar voren gereden en kwam ik op de vierde positie terecht.”

Op zondag vonden de pre-finale en de finale plaats, dus toen werd het er op of er onder voor Rocco. “In de pre-finale ben ik als vierde geëindigd en het zat heel dicht op elkaar, dus ik had hem zomaar kunnen winnen. Ik reed ook heel vaak de snelste ronde, dus dat gaf wel een goed gevoel in aanloop naar de finale. In de finale startte in van de vierde positie, de initiële start was heel goed. Ik schoot direct naar de tweede plek, maar in de derde bocht ging het mis.”

Toen kreeg Coronel een tikje en werd hij naar de buitenkant gedrukt waardoor iedereen langs hem heen kon, maar de talentvolle racer gaf niet op en toonde veerkracht met zijn inhaalrace: “Toen kwam ik ineens op de elfde positie terecht en moest ik me weer helemaal terugvechten. Ik ben toen weer helemaal teruggereden naar de vijfde positie, maar Sacha van ’t Pad Bosch had een tijdstraf gekregen, dus kwam in uiteindelijk op de vierde positie terecht. Ik ging echt heel snel, op het einde heb ik zelfs vier keer achter elkaar de snelste ronde en paarse sectoren gereden.” Ondanks de mooie resultaten blijft de zoon van WTCR-coureur Tom erg kritisch: “We moeten nog wel werken aan de derde sector.”

Rocco was erg tevreden met een vierde positie in zijn eerste WSK-weekend en het eerste raceweekend van het seizoen. Coronel geeft eerlijk toe dat hij de spanning wel voelde: “Voordat ik aan het weekend begon en tijdens de trainingen vond ik het wel spannend, maar toen ik eenmaal met de kwalificaties en de race bezig was, toen merkte ik wel dat het goed ging.”

Rocco Coronel


Rocco Coronel kent een erg druk schema voor 2023! “Ik ga komend seizoen met SignMind in de GK4 en op het NK rijden, maar wel met kart van OTK en de bestickering van mijn nieuwe team Victory Lane. Bjorn Bakker blijft gewoon voor mij sleutelen en coachen. Ik ga de Euro en het Benelux-kampioenschap rijden voor Victory Lane en ook daar is Bjorn dan bij om te sleutelen.”

Komend seizoen gaat Rocco zijn tweede seizoen in de X30-junior rijden in de GK4. Vorig seizoen was het geluk niet aan zijn zijde en eindigde hij op de zesde positie. Komend seizoen gaat de jongeling alles op alles zetten om het kampioenschap binnen te hengelen en dat gaat hij nog doen met een andere kart ook: “Ik ben overgestapt naar de OTK-kart. Ik vind hem wat soepeler rijden en dat merk je vooral in de bochten dat hij wat lekker ligt in de bochten. Het is voor mij allemaal net ietsje makkelijker.”

Na de WSK in Lonato is koers gezet naar Valencia in Spanje, waar hij meedoet aan de IAME X30 Wintercup. “Ik ga komend weekend de Wintercup in Valencia rijden met heel veel talenten die in de WSK rijden en ook de World Finals hebben gereden. We hebben in Lonato gekeken hoe alles aanvoelt voor het komende jaar en dat gaan we dit weekend in Valencia ook doen.”

Rocco Coronel bedankt zijn ouders, familie, zijn team Victory Lane en Bjorn en Rob SigMind Racing en zijn sponsoren. Rocco wordt ondersteund door:
Jouwlijfrente
Dijkstra Draisma
Coronel.nl
JBL
Barbier Roger Laren 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS