Formule 1

Robin Frijns terug na handblessure, maar team heeft flinke 'list-to-do': "Zullen hard blijven werken"

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 maart 2023 09:30

De terugkerende Robin Frijns en zijn teamgenoot Nico Müller slaagden er niet in om punten te scoren tijdens de eerste Formule E-race in Brazilië. Hoewel ABT CUPRA in São Paulo beter voor de dag kwam dan in de voorgaande races, staat het team nog altijd zonder punten in het klassement.

Robin Frijns

"We nemen de positieve punten mee naar huis", zegt teambaas Thomas Biermaier. "We hebben de juiste stappen gezet om dichter bij de top te komen in de vrije training en kwalificatie. Als we consequent op deze manier doorgaan, zullen we binnenkort ook in de race de overeenkomstige resultaten zien." De to-do-lijst voor de komende weken blijft lang. "Het is goed om Robin weer aan boord te hebben. We gaan nu intensief samenwerken op en naast de baan om ons nog sterker te presenteren op onze thuisraces."

Al in de vrije trainingen in São Paulo liet met name Nico Müller met rondetijden in de top tien zien dat de nieuw gevormde ploeg de achterstand op het middenveld heeft ingehaald. In de kwalificatie eindigde de Zwitserse coureur op de dertiende plaats. De beste startpositie tot dusver dit seizoen. Müller vocht tot halverwege de race om de eerste punten, toen hij moest stoppen na een aanrijding. "We hebben weer even aan de punten gesnuffeld, maar het lukte nog niet", aldus Nico Müller. "Het was soms best chaotisch op de baan. Lange tijd heb ik me uit de problemen weten te houden, maar toen kreeg ik het helaas toch te pakken. Maar we weten dat we het bij kunnen houden."

Formule E Robin Frijns

Voor Robin Frijns was São Paulo het eerste evenement na het herstel van een handblessure een flinke uitdaging. De Nederlander reed in de kwalificatie naar de twintigste positie, waarna hij zich dapper door het veld vocht, en eindigde op veertiende positie. "Het is goed om weer in de Formule E-paddock te zijn en te zien dat alles weer in orde is met mijn hand", aldus de Limburger. "We hoopten op meer in de race en zullen de komende weken hard werken om nog dichterbij te komen."

Over vier weken, in het weekend van 22 en 23 april, gaat de Formule E zaterdag en zondag van start op het voormalige vliegveld Tempelhof in Berlijn.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS