Formule 1

Robert Kubica pessimistisch over toekomst in de Formule 1: "Ik wil er niet zijn als ik niets kan betekenen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 november 2022 20:31 • Print artikel

Afgelopen weekend vond de laatste Formule 1-Grand Prix van het seizoen plaats. Waar er veel teams waren die nog een rookie moesten laten rijden, koost Alfa Romeo voor een ervaren rot in het vak; Robert Kubica. De Pool nam plaats in de Alfa Romeo C42 en deed dat vrij aardig. Wel is hij bang dat dit misschien wel eens de laatste keer is geweest.

Robert Kubica

Sinds 2020 is Kubica test- en reservecoureur bij het van Alfa Romeo. De Pool mag dan ook een aantal vrije trainingen rijden en rijdt hij bij ziekte van één van de racecoureurs. Dat deed hij vorig jaar tijdens de Nederlandse en Italiaanse Grands Prix toen Kimi Raikkonen het coronavirus opliep.

Zijn vrije training in Abu Dhabi kan zomaar eens de laatste zijn voor de enkelvoudig Grand Prix-winnaar. Tegenover de internationale media deed hij zijn verhaal: “De enige reden dat ik hier nog steeds ben is dat ik soms mag rijden als reserve, afgelopen weekend eindigde dat waarschijnlijk.”

De Pool wordt namelijk gesponsord door Orlen, die groot op de Zwitserse bolide prijkt. Maar er is nog geen beslissing geweest of het bedrijf volgend jaar weer miljoenen wil gaan overmaken naar de bankrekening van Peter Sauber. “Ze moeten eerst beslissen wat ze willen en daarna ga ik waarschijnlijk in gesprek met alle partijen. Wat er ook uitkomt, al is het met een ander team, ik wil betrokken en bruikbaar zijn. Ik wil er niet zijn als ik niets kan betekenen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS