Karting • Chrono

Rob Lucassen vecht zich naar podium bij NK in Venray: "Wel zo hard mogelijk doorgereden"

Uitgegeven door Bart • 9 juli 2022 18:31

Venray – Rob Lucassen heeft al strijdend het podium behaald tijdens de vierde ronde van het Nederlands Kampioenschap. Op de kartbaan van Raceway Venray reed de 16-jarige karter uit Boxmeer naar de derde plaats in de ID Engines Shifter klasse. Tijdens de trainingen op vrijdag en zaterdag zag het er allemaal goed uit, maar op de racedag kampte de mede-eigenaar van Karting Ulrum met technische en fysieke problemen. Daardoor liep de achterstand in het klassement wat op voor de regerend kampioen in de schakelklasse.

Rob Lucassen

“De dag waarop het moest gebeuren, liep het niet zoals ik wilde”, vertelt Lucassen na afloop van de derde race. “Tijdens de trainingen op zaterdag zaten we er echt heel goed bij. Ik zeg niet dat we de snelste waren, maar we zaten er dicht in de buurt. Dat gaf vertrouwen voor de racedag op zondag. We hebben niks aan de kart veranderd, maar hij lag ineens niet meer goed op de baan. Ik blokkeerde constant aan de voorkant. In de kwalificatie had ik ook problemen met de rembalans, waardoor ik eerder naar binnen ben gekomen. De banden zijn dan toch al over hun piek heen en dan heeft het weinig zin om door te rijden. Snellere tijden rij je dan toch niet meer en je bent alleen de banden aan het verbranden. Dat kan je weer opbreken in de laatste race. De zesde tijd in de kwalificatie was heel teleurstellend, zeker omdat we er in de trainingen zo goed bij zaten.”

Lucassen liet in de races zijn vechtlust zien. “In de eerste race won ik twee posities en klom ik van P6 naar P4. Dat was niet heel spannend. Voor de tweede race betekende het dat ik weer aan de buitenkant moest starten. Buitenom haalde ik meteen twee man in en op die plaats ben ik ook gefinisht. Eerlijk gezegd zat er ook niet meer in dan P2. Van achteren konden ze mij niet inhalen en ik kon ook niet in de buurt van de leider komen."

Rob Lucassen

"In de derde race was het hetzelfde verhaal. Bij de start kwam ik naast de leider, Jenson de Leeuw, maar ik zat aan de buitenkant en dan red je het net niet. Ik kon hem een paar rondjes goed volgen, maar op een gegeven moment hield ik zijn snelheid niet meer bij. Ik kreeg last van mijn ribben en heup en verkrampte als het ware in mijn kart. Ik heb wel zo hard mogelijk doorgereden, maar het ging zo’n pijn dat ik nog een plekje verloor aan Maikel Schilders.” Uiteindelijk scoorde hij totaal toch nog een knappe tweede positie in de dagstand.

In de strijd om de Nederlandse titel zag Lucassen de achterstand oplopen. “Voor het kampioenschap was dit geen goede dag. Wie weet kunnen we nog voor het kampioenschap gaan, dat zal heel moeilijk worden. Voor een nieuwe titel moet het wel heel erg mee zitten en moet je er optimistisch naar kijken, maar we gaan er wel voor.” Rob Lucassen wil via deze weg graag zijn monteur Jan Leppink bedanken en ook zijn ouders, ID Engines, Kartacademy en Kartclub Ulrum.

Buiten zijn race-activiteiten is Rob Lucassen druk met Karting Ulrum. Samen met zijn familie runnen ze de kartbaan in Noord-Nederland. De kartbaan wordt erg goed bezocht en wil je met collega’s, vrienden of familie veel fun en plezier dan is karten natuurlijk het ultieme uitje.

De kartbaan in Ulrum is gesitueerd vlakbij het toeristische Lauwersoog en de Waddenzee. Veel toeristen van de vakantieparken en de campings komen karten in Ulrum. Tijdens de zomervakantie is Karting Ulrum geopend van dinsdag tot en met zondag. Je kunt zowel met huurkarts als met je eigen kart rijden. Voel je net als Max Verstappen en kom dan ook eens karten... Wil je karten met je kinderfeestje, een compleet verzorgde BBQ of een arrangement voor groepen en bedrijfsuitjes met karten? Kijk voor meer info op de website van Karting Ulrum.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS