Karting • Chrono

Regenkoning Juste Mulder voor het tweede jaar op rij bij de top van Nederland

Uitgegeven door Bart • 9 november 2022 19:01

Eindhoven – Voor het tweede jaar op rij heeft Juste Mulder zich gekroond tot Nederlands kampioen. Na zijn titel van vorig seizoen in de Parolin Rocky was de debutant in de Mini-klasse dit jaar de beste Rookie van het Nederlands Kampioenschap Mini Junior TM van Chrono Karting. Daarmee onderstreepte de 11-jarige karter uit Apeldoorn zijn status van toptalent. Als beloning voor zijn NK-titel mocht Juste een ereronde met de Nederlandse vlag rijden.

Juste Mulder Nederlands kampioen Mini TM Rookie

Op het circuit van de Landsard in Eindhoven blikte Juste dan ook tevreden terug op zijn seizoen. “Ik ben heel blij met het rookiekampioenschap en de vierde plek in het eindklassement, al was ik liever kampioen geworden natuurlijk”, zo klonk het na afloop van de laatste NK-race van het seizoen. “Het is heel leuk om een rondje met de Nederlandse vlag te mogen rijden.”

“Voor mijn eerste jaar in deze klasse is het een goed resultaat. De Mini 60cc TM is een heel andere kart dan de Rocky en het is een heel ander deelnemersveld. We gingen dit jaar eigenlijk voor een plaats in de top 15, maar het ging veel beter dan verwacht. Ik ben heel blij dat ik in mijn eerste jaar al voorin meedoe.”

Eerder dit jaar boekte Juste in Spa-Francorchamps al een fraaie overwinning, een tweede plaats in Assen en ook dit weekend in Eindhoven zat hij er weer goed bij. Zo’n laatste raceweekend brengt natuurlijk altijd iets meer spanning met zich mee, maar ook dit weekend liet Juste wederom zijn kwaliteiten in de regen zien en sloot hij het weekend af met een mooie derde plaats.

“De kwalificatie kon wel beter, ik reed de zevende tijd. In de eerste race ben ik zesde geworden, in de tweede race vijfde en in de laatste race kwam ik als derde over de finish. Die laatste race was in de regen en dat vind ik erg leuk. Ik kon van P5 naar P3 opklimmen en daardoor werd ik derde in het dagklassement.”

Vader Gerard Mulder was uiteraard trots op de prestatie van zijn zoon. “Dit is heel gaaf. Zoals Juste al zei gingen we voor een plaats in de top 15. Het was voor ons een nieuwe klasse met eigen tandwielkeuze, regenbanden en veel mogelijkheden om de kart af te stellen. Komend vanuit de Rocky is dat toch wel wat anders. Uiteindelijk hebben we besloten om er een monteur bij te halen en we zijn heel blij met de hulp van Bastiaan van Loenen.”

Juste Mulder

In 2023 hoopt Juste zijn prestatie van dit jaar te verbeteren en voor het derde jaar op rij met de Nederlandse vlag te kunnen rijden. “Ik blijf in deze klasse rijden en komend jaar hoop ik voor het overall kampioenschap te kunnen gaan. Daarnaast ga ik voor de titel in de IAME Series Benelux. In dat kampioenschap hebben we dit jaar al een paar races gereden.”

Juste Mulder wil via deze weg graag de volgende mensen bedanken. "Mijn monteur Bastiaan van Loenen, mijn vader, Johan van Hout, mijn sponsoren Altios, T-Mobile, HP, Microsoft, Fortinet en EuroParcs voor de overnachtingen."

Wil je weten hoe Juste het de volgende race vanaf brengt? Volg dan zijn Instagram-pagina @justemulder.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS