Formule 1

"Red Bull werkt aan nieuwe projecten door budget cap"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 september 2020 05:12 • Print artikel

Christian Horner, teammanager van het Red Bull F1-team van Max Verstappen heeft onthuld dat het personeel van Red Bull, dat te maken heeft met de aanstaande budgetplafond in de Formule 1, al in de rij staat voor nieuwe projecten. Nu de grotere constructeurs gedwongen worden kosten te verlagen tot een maximum van 145 miljoen dollar in 2021, moeten sommige werknemers worden overgeplaatst naar andere onderdelen van de bedrijven.

Christian Horner Red Bull Racing F1


Omdat Red Bull zo'n groot bedrijf is, is het betrokken bij verschillende activiteiten in verschillende industrieën en sporten die potentiële mogelijkheden bieden om personeel te herplaatsen waar dat nodig is.

Het F1-team heeft ook geprofiteerd van het verzoek van Ferrari om een 'zachte landing' aan te bieden gedurende een periode van zes maanden, van januari tot juni 2021, zodat het personeel gefaseerd kan worden heringedeeld.

Horner: "Ik denk dat het verzoek van Ferrari in de eerste plaats bedoeld was om het hen gemakkelijk te maken vanwege hun werkgelegenheidswetten."

"Maar het verzoek heeft natuurlijk een veel groter effect op de topdrieteams dan op de teams die al onder de (begrotings)limiet opereren. Wij hebben de Aston Martin Valkyrie de afgelopen vier jaar ontworpen en we kijken naar andere opties waarbij we de vaardigheden en het talent dat we in de Formule 1 hebben opgedaan, op andere projecten kunnen inzetten."Wil je genieten van nog meer mooie videobeelden? Abonneer je dan ook eens op ons RaceXpress YouTube-kanaal

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS